Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Testuję narzędzie do wysyłanie przesyłek, i zauważyłam ograniczenie możliwości nadawania przesyłek DPD Smart, ze względu na wagę gabarytową.
Dla przykładu - przy wpisaniu parametrów, które spełniają wymogi odnośnie rozmiaru paczki i wagi
D -120 cm, W - 80 cm, S - 40 cm, Waga 28 kg
Wyskakuje mi komunikat - Przekroczona waga gabarytowa.
Czy jest jakiś regulamin - który opisuje co można wysłać, a czego nie?
Czy u innych przewoźników - kurierskich jest tak samo?
Pozdrawiam
Jola
@jolantab waga gabarytowa to DxWxS dzielona przez 6000 w Twoim przypadku wychodzi 64 kg
Dziękuję za informację.
Czy uda się wysłać taka przesyłkę przez allegro smart kurier? Przez innych przewoźników? Czy każdy tak samo liczy?
Przeważnie każdy przewoźnik określa co i w jakich gabarytach może przewozić. Musisz patrzeć u konkretnego
Witam,
uważam że artykuł o rozliczeniach wysyłki paczek za pośrednictwem DPD jest bardzo mylący. Po co pisać o sumie wysokości, szerokości i długości skoro przekroczy ona wagę obliczeniową? Wystawiając oferty i sugerowałem się tym iż suma tych boków opisana w artykule będzie mieściła się w granicach wagowych a jednak nie.
mam przesyłkę 130 x 48 x 39 i nadać jej poprzez allegro nie mogę, klient wybrał smart dpd, co zrobić w takim przypadku?
Na początku przepraszam @jolantab za wprowadzenie Cię w błąd! Przyznaję, że nie zrozumiałam Twojego pytania i dziękuję @Client:44052296 za wytłumaczenie. Usunęłam moją odpowiedź, żeby nie wprowadzała innych w błąd.
@WojCzar_PL dziękuję za Twoją uwagę, w artykule na temat Wysyłam z Allegro została zawarta informacja dotycząca obliczania wagi gabarytowej przesyłek. W przypadku Twojej przesyłki waga obliczeniowa wynosi 40,56 kg i przekroczy to dopuszczalną wagę. Możesz ją nadać korzystając z narzędzia nadawczego DPD dzięki temu zamówienie będzie Smart! będzie również możliwe do prawidłowego oznaczenia w jakości sprzedaży, jednak najprawdopodobniej zostanie naliczona opłata dodatkowa.
Wiem i widzę to, jednakże dla osoby zaczynającej sprzedaż takie informacje są po prostu nie jasne. W jaki celu piszecie, że maksymalna suma boków nie może przekraczać 300 cm, skoro i tak nie będzie można nadać takiej paczki? Jest to mylące i moim zdaniem powinno być zmienione.