Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący kupił 3 rzeczy, za dwie miał przesyłkę smart, za trzecią zapłacił z przesyłką pocztą 6,99.
Obie na ten sam adres, więc wysłałam wszystko jedną przesyłką.
Wysłałem już przesyłkę smart, druga wisi jako niewysłana.
Czy zwrócenie kosztów przesyłki Kupującemu załatwi sprawę?
@kolorowa-szaffa nie , nie załatwi ... pewnie niewiele , ale poleci Ci jakość .
Nie załatwi bo wciąż będzie jako niewysłana i wpłynie negatywnie na statystyki.
Co mogę zrobić? Może ktoś z Allegro się wypowie...
@kolorowa-szaffa wysłać polecony i wprowadzić nr. przesyłki ,a nawet jak to zrobisz po deklarowanym czasie też jakość poleci .
Teraz już raczej nic nie zrobisz. Na przyszłość wysyłaj zgodnie z zamówieniem. Masz 3 przesyłki na jeden adres to wysyłaj wszystkie 3. Ewentualnie dogaduj się z klientem, niech anuluje i zamówi ponownie z jedną dostawą.
Regulamin usług allegro nie jest łaskawy dla osób co chcą iść na rękę klientom którzy nie do końca go rozumieją i płacą za każdą przesyłkę oddzielnie a ty chcesz im pomóc aby zaoszczędzic na kosztach.
@kolorowa-szaffa a to były trzy oddzielne zamówienia czy kupił przez koszyk w jednym? Każde zamówienie powinno mieć indywidualny numer przewozowy.
Jedną rzecz kupił przez licytację. Dwie kolejne rzeczy kupił w kup teraz z przesyłką Smart. Rozmawiałam z nim i powiedział, że płacił przez aplikację i nie dało się połączyć tych zakupów.
Wszyscy wspomnieli o jakości. Ja pojadę grubiej. Nie wprowadziłeś numeru nadania.
Teraz klient mógłby otworzyć dyskusję i napisać że nie nadałeś przesyłki. Potem POK. Oczywiście,to marginalny przypadek ale po co ryzykować!
Ja już zdaję sobie sprawę ze wszystkich konsekwencji łącznie z tym, że Kupujący może chcieć zwrócić ten produkt na który nie ma potwierdzenia nadania. Po prostu za późno o tym pomyślałam. Teraz potrzebuję realnej pomocy, rady jak to rozwiązać!
Teraz już nie ma co kombinować. Gdyby coś się wydarzyło nie po Twojej myśli to staraj się dogadać z klientem. Zwrot przecież może np zrobić z transakcji smart i wysłać tam co chce. Zresztą nie należy zakładać od razu ze coś się wydarzy 🙂