Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, mam zadeklarowane że przesyłki UPS nadam tego samego dnia dla zakupów do godz. 9. Wpadające zamówienia do godz. 12 dla kuriera UPS pokazuje mi że muszę nadać tego samego dnia. Dlaczego? Skoro zadeklarowałem, że przesyłki wysyłam tego samego dnia do godz. 9? Kurier przyjeżdża przeważnie o godz. 16, ale zdarza się że jedzie od drugiej strony i przyjedzie o godz. 10 i dlatego mam ustawioną godz. 9, bo później już w ten dzień się nie zjawi. Przesyłki które pakuję po godz. 9 dla UPS nie przekazuje kurierowi i zostawiam na nastepny dzień, aby algorytm nie pokazywał późniejszej godziny dostawy na jutro, a mimo to i tak pokazuje do godz. 12 dostawę na jutro... Innych kurierów mam zadeklarowanych z dostawą na jutro na zamówienia do godz. 12, ale dlaczego UPS też pokazuje do 12? Bo chyba stąd algorytm sobie wyliczył godz. 12 dla UPS... I tak np jest czwartek, około godz. 11 wpadły 3 zamówienia dla UPS z dostawą na jutro tylko że kurier był o godz. 10 po paczki i zamiast w piątek klient dostanie przesyłkę w poniedziałek... Chyba nie musze nikomu mówić z jakimi wiadomościami od klientów w takiej sytuacji należy się mierzyć... Po co jest opcja deklaracji godzin złożenia zamówień skoro i tak allegro 'błednie' wie lepiej do której godziny mogę nadać przesyłkę?
@e-SklepZielarski Na pewno masz ustawione godziny nadań dla obydwu opcji związanych z UPS:
- Allegro One Box (Punkt, Box) UPS
- UPS?
Tak
Zapewne spadła Ci skuteczność wysyłki dla tej formy dostawy poniżej 95% w ciągu ostatnich 30 dni i Allegro wyłączyło Ci pokazywanie godzin granicznych dla tej formy dostawy. Sprawdź w ustawieniach godzin wysyłki czy masz przy UPSie
Jeśli tak, przy rozwinięciu sekcji "dostawa" na stronie dowolnego przedmiotu nie będziesz miał przy UPSie "kup do HH:MM - jutro u Ciebie" tylko samo "jutro u Ciebie" - niestety również po godzinie granicznej którą ustawiłeś. Też się teraz z tym borykam, tyle że z DPD, kurier nie odebrał jednej paczki z punktu i spadło poniżej 95%, co prawda obecnie już powinno się odbudować bo doszły nowe i według moich wyliczeń ta jedna paczka to 3% (1 z 35) ale Allegro twierdzi że 7% i dalej muszę po prostu wyłączać DPD po godzinie granicznej i włączać UPS do czasu aż statystyki się odbudują. Jak masz możliwość - nadawaj UPS w punkcie, z tym jest o tyle dobrze że nawet jak nie podjedzie kurier, to przesyłka będzie miała status "przyjęta na magazyn", więc w skuteczności wysyłki nie stracisz, jedynie w szybkiej dostawie.
Wszystko się zgadza z tym co napisałeś. Kurier inpostu nie odebrał przesyłek i spadła mi skuteczność wysyłki. Ale przesyłki UPS były odbierane prawidlowo... Dlaczego nieodebrane przesyłki Inpost wpłynęły na deklarację UPS? Fajnie jakby wypowiedział się moderator i wytłumaczył sytuację. Wygląda to na jakiś błąd w algorytmach. Nie jest to normalne żeby robić kombinacje typu wyłączanie kuriera po godzinie granicznej...