Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Dopiero zaczynam przygodę ze sprzedażą jako firma ( zmiana osoby obsługującej ) i mam zapewne durne pytanie.. Przeszukałam lupkę, ale nie znalazłam odpowiedzi.
Opłacamy jako firma co miesiąc pakiet Smart, w związku z czym wiadomo - kupujemy nie płacąc za wysyłkę przy przedmiocie wartym więcej niż 40 zł, ale... Czy mogę sprzedawać także w ramach tego abonamentu? W obecnej chwili wygląda to tak, że sprzedam produkt po czym zamawiam kuriera, tudzież paczkomat i płacę za to standardowo 8,99 za paczkomat i 2 x więcej za kuriera. Wiem, że jest taka opcja, że kurier i Inpost wychodzą o wiele taniej, ale jak i gdzie to uruchomić?
Z góry dziękuję za wyrozumiałość i podpowiedzi!
Musisz spełnić warunki a Smart sam się włączy: https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/informacje-dla-sprzedajacych/co-zrobic-aby-moje-oferty-by...
Dziękuję 🙂
@Bovelli_Bedding Musisz spełnić te warunki; https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/informacje-dla-sprzedajacych/co-zrobic-aby-moje-oferty-by...
Aby sprzedawać ze Smart, nie musisz kupować Smart. Smart kupują tylko kupujący 🙂
Dziękuję, ale to już mamy ustawione - klient kupując towar za 40 zł i wyżej nie płaci za wysyłkę. Ale co robić, żeby jako firma płacić mniej za wysyłkę? Widziałam mega promocyjne cenniki, ale umknęło mi jak powiązać sprzedaż z wysyłką, żeby za nadanie w Paczkomacie Inpost zapłacić bodajże 3,99 zł.
@Bovelli_Bedding jeśli ustawisz darmową wysyłkę od 40 zł to żadne zamówienie nie będzie rozliczane jako Smart!, bo to Ty oferujesz darmową dostawę od 40 zł.
Aby w Twoich ofertach pferować dostawę Smart i rozliczać się z nami na tych zasadach powinieneś:
udostępnij w swoich ofertach przynajmniej jedną z poniższych metod dostawy w ramach Allegro Smart!:
Sprawdziłam jedną Twoją ofertę i masz tam udostępnioną dostawę kurierem DPD, ale koszt jest za wysoki (15 zł) maksymalna cena to 12,99 zł (szczegóły znajdziesz podlinkowane pod "prawidłowe wartości).
A także:
Popraw proszę cennik dostaw, a Smart powinien wskoczyć 🙂 Gdybyś miał pytania chętnie pomogę!