Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Po uruchomieniu allegro smart na swoim koncie dla kupujących prawdopodobnie płacę podwójnie za paczki.
Zarówno na FV z Inpostu w abonamencie mam dodatkowo liczone, jak i Allegro pobiera swoją opłatę. Czy można to ustawić by Inpost rozliczany był tylko przez Inpost'a, a nie dodatkowo przez allegro?
@Mattwedd rozumiem, że nadajesz przesyłki przez Managera przesyłek InPost? Czy przekazujesz wówczas poprawny e-mail kupującego z Allegro? Czy korzystasz z opcji importowania zamówień z Allegro?
Nie, nadaję bezpośrednio przez Allegro.
Wszystko robię przez umowę połączenia konta inpost z ALlegro poprzez numer konta i inne dane ktore byly potrzebne.
I mam fakturę na ktorej widnieją zarówno zamówienia abonamentowe jak i te allegro. A powinny przynajmniej w większości pasować do mojego abonamentu. A widzę, ze allegro również za paczki nalicza opłatę
@Mattwedd czy możesz podać przykład zamówienia, za które naliczenie było i na umowie z przewoźnikiem i w rozliczeniach z nami?
Takie dane na FV.
Na fakturze z InPostu masz przesyłki, które nie są Smart.
@Mattwedd jeśli nadajesz tylko na allegro to jesteś prawdopodobnie w plecy o koszt abonamentu bo w nim nie rozlicza paczek allegrowych 😞
A allegro pobiera tylko dopłaty do smarta, paczek poza smartem nie rozlicza allegro 😞
Nadaję głównie na allegro, aczkolwiek też poza nim. Czasem faktycznie jestem w plecy, ale nie mam możliwości jeszcze przez 3 miesiace zerwać z nimi umowy, za dużo babrania. Poczekam.
Dzięki za wiadomość.