anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kilka paczek Jedno pobranie

lhf
#9 Pomysłodawca

Dzień dobry. W jaki sposób Nadać do klienta kilka paczek jeżeli wybrał sposób dostawy za pobraniem a nie ma możliwości stworzenia podpaczki i każda kolejna jest jakby osobnym listem przewozowym. ? 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@lhf I tak będzie- każda będzie miała osobny list. Jeżeli do zamówienia musisz wygenerować więcej, niż jedną etykietę możesz rozdzielić kwotę pobrania. Przy nadawaniu paczek, odpowiednio podziel kwotę pobrania pomiędzy przesyłki. Na przykład, jeśli wartość zamówienia wynosi 1000 zł, a nadajesz dwie paczki, możesz wpisać kwotę pobrania po 500 zł do każdej z nich.

Zachowaj zgodność kwot. Upewnij się, że suma wartości pobrania dla wszystkich paczek równa się całkowitej wartości zamówienia. W przeciwnym razie kurierzy mogą poprosić odbiorców o zapłatę wyższej kwoty.

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

lhf
#9 Pomysłodawca

Sprawa nieco się komplikuje jak zawartość przesyłek ma różną wartość a podzielenie tego w równy sposób może być zbyt skomplikowane. Można ryzykować i dzielić po równo mimo zróżnicowanej zawartości, ale przy tych cudach, których doświadczyłem z klientami allegro nie zdziwiłbym się jakby trafiali się ananaski co biorą np. większą paczkę a mniejszą robią odmowę. Do meritum, nie ma innego bardziej przejrzystego sposobu jak podpaczki ?

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@lhf Przykro mi, ale nie ma możliwości zrobienia podpaczki. 

Nicol
oznacz moderatorów

lhf
#9 Pomysłodawca

Dziękuję, miłego dnia. 

oznacz moderatorów

dkosznicka
#8 Zapaleniec

Wiem iż odgrzebuje kotleta, ale miałem półtorej roku przerwy we współpracy z Allegro jako sprzedawca. Ale moim zdaniem co za osioł tak to schrzanił?? kiedyś normalnie można było w narzędziu wysyłam z Allegro dodać kolejną przesyłkę do jednego zamówienia i na koniec było Paczka 1/4
paczka 2/4
paczka 3/4
paczka 4/4 

a teraz trzeba dzielić kwoty na każdą podpaczkę osobno? to Istny absurd. 
fakt nieeraz się dostawało zapytania z centrali czy to DPD czy Inpostu jak poszła tylko część podpaczek bo kurier nie zmieścił wszystkiego ale w przypadku paczek pobraniowych to jest moim zdaniem absurd. 
jest opcja przelicz - okay ale najpierw samemu trzeba to ogarnąć.
nie idzie jakoś usprawnić tego algortymu aby rozdzielał kwotę zamówienia przez ilość paczek?
tak samo z Ubezpieczeniem paczki... 
Kiedyś nadawnie wielopaków było fajne proste i przyjemne. a teraz jak zwykle zmiany na "Lepsze"...

także moje pytanko i prośba do moderatorów 
Czy nie ma opcji dodania algorytmu?
skoro zamówienie kosztuje 1000zł

to spakowane w jedną przesyłkę kosztuje 1000zł
jak nagle dodam opcję - "Dodaj kolejną przesyłkę" nie mógłby ten algorytm tej kwoty zamówienia dzielić przez ilość przesyłek??
w senie system widzi że chce nadać 4 paczki to automatycznie dzieli na 4 kwotę zamówienia?
fakt jak się trafi różny towar to można zrobić korektę. tu dać więcej tu dać mniej i na koniec kliknąć przelicz...

oznacz moderatorów

San_set
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@dkosznicka Na ten moment wygląda to tak, jak opisała Nicol. Jako moderator nie mam możliwości wprowadzenia takiej zmiany.

Przekazałam jednak sugestię zmiany do odpowiedzialnego za to zespołu. Być może w przyszłości będzie ona wzięta pod uwagę przy wprowadzaniu zmian 🙂

Sandra
oznacz moderatorów