Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Mam pytanie początkującego. Sprzedaję pewien towar w kwocie 60 zł. Mam zaznaczone, że do każdej sztuki towaru oddzielna przesyłka. Jeżeli ktoś kupuje 1 szt to dopłata do paczkomatu wynosi 0,99. Gdy ktoś kupi 2 sztuki to mogę wygenerować 2 etykiety. Koszt wtedy to 2x 0,99 czy ? A jeżeli wysyłałbym jedną paczką to koszt dopłaty 2,49?
Pozdrawiam
Jeżeli masz 1szt-jedna przesyłka więc sam sobie odpowiedz.
@ADRENO_sklep jak ktoś w jednym zamówieniu weźmie 2 szt. czyli razem za 120 zł a masz że wysyłasz oddzielnie to dopłacisz 2 x 2,49 zł 😞 Było to już zgłaszane ale nie wiem czy to poprawili 😉
Bez sensu to jest... ale Dzięki za odpowiedź
@ADRENO_sklep no jest bez sensu już to zgłaszali, były dyskusje itp. więc jak masz możliwość wpakowana w jedną paczkę 2,3,4 szt. to tak ustaw 🙂 bo jak klient kupi np. 5 szt. a masz ustawione 5 paczki to dopłacisz 5 x 4,99 zł
@ADRENO_sklep korekta będą troszku mniej brali bo od 1 sierpnia zaoszczędzisz nawet 4 zł 😄
1 sierpnia zmienimy sposób naliczania opłat za kolejne przesyłki z zamówienia w ramach Allegro Smart!, które rozliczasz zarówno sposobem Allegro Standard, jak i Allegro Mix.
Za pierwszą przesyłkę z zamówienia zapłacisz kwotę, którą wskazujemy w tabeli dla zamówienia o konkretnej wartości. Za każdą kolejną przesyłkę naliczymy kwotę z tabeli dla zamówienia o wartości od 80 do 199,99 zł.
Zmiana ta nie dotyczy zamówień z przedziałów od 40 do 59,99 zł i od 60 do 79,99 zł. W ich przypadku za każdą kolejną przesyłkę z zamówienia zapłacisz taką samą kwotę.
Dzięki tej zmianie możesz zapłacić mniej za przesyłki z jednego zamówienia, które wysyłasz w kilku paczkach. W przypadku zamówień powyżej 300 zł możesz zaoszczędzić nawet do 4 zł na każdej kolejnej paczce.
Zwróć przy tym uwagę, że dla Twoich klientów najwygodniejszy jest odbiór całego zamówienia w jednej przesyłce. Jest to też bardziej ekologiczne.
Podstawa: zmiana cennika – obniżka (artykuł 14.1 Regulaminu Allegro, litera c).