Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
W moich ofertach od zawsze mam tylko Inpost jako metodę dostawy w tym inpost kurier. Allegro zmusza nas do innych kurierów np pocztex. Moge tam wpisać własną cenę tej usługi pocztex by utrzymać smarta A jednocześnie dać cene zaporową by ludzie z pocztexa nie korzystali??
@SirGuardian aby miec smart musisz mieć określone przez allegro ceny wysyłek.
O ile pamietam aby miec smart w ofertach trzeba bedzie mieć jednego smart kuriera wiec nie narzucisz ceny wysyłki bo to nie bedzie smart kurier
@SirGuardian Nie, cena nie może być zaporowa ( allegro o to zadbało:) )
To będzie trzeba zadbać w informacji w ogłoszeniu że ta metoda nie będzie realizowana mimo opcji wyboru Proste... ale po co kombinować jak koń pod górę..
@SirGuardian Możesz spróbować 😉 Ale myślę że Allegro albo niezadowoleni klienci szybko Cię z tego wyleczą. Zwłaszcza że ci drudzy, często pomijają informacje które nie zawierają obrazków 🙂
Niestety, też należę do grona którzy docelowo chcieli zostać wyłącznie przy Inpoście. Wywaliłam Allegro polecone, przymierzałam się do wywalenia Odbioru w Punkcie, ale nie ma zmiłuj. Romans z pocztą trwał będzie w najlepsze. Mimo że romans ten nie był zbyt płomienny 😉
@SirGuardian nic nie zrobisz, nic nie zablokujesz, nic nie zdziałasz ceną zaporową bo musisz dać taką jak narzuca allegro 🙂 ale popatrz szerzej na to, rozszerzając dostawy o nowych przewoźników ( poczta żabka ruch orlen ) możesz zwiększyć sprzedaż o klientów lubiących korzystać z tych przewoźników 🙂
@kostas11 za bardzo to nie rozszerzy o punkty odbioru, bo tutaj chodzi o pocztex kurier, czyli przesylki doręczane na adres, a nie do punktu. no chyba, że dodatkowo dorzuci jeszcze tą opcję z punktami.
@mikeza ale jak masz pocztex 48 i to nadajesz, udostępnisz to co szkodzi dać całość 🙂
Jeszcze nigdy nie korzystałem z usług poczty polskiej. Gdzie na allegro drukuje się etykiete dla kuriera 48 ? w inpost wchodze na menadzer paczek na ich stronie a tu jak to jest?.
Druga sprawa czy u nich też w prosty sposób mogę ustawić punkt dostępu jako mój dom żeby kurier przyjeżdzał odbierać paczki do mojego domu tak jak robi to inpost?
Ale napisz coś więcej. Chcesz podpisać umowę czy nadawać bezpośrednio z Allegro? Jak masz umowę to nadajesz przez Elektronicznego Nadawcę i tam generujesz etykiety. Masz też opiekuna i z nim można ustalić pewne sprawy. Na Poczcie nic nie jest za darmo i podjazd kosztuje, chyba że masz tych paczek baaardzo dużo 😊
Chciałbym bez umowy z pocztą polską. Tak mam z inpostem . Nie mam żadnej umowy. Na poczcie od 5 paczek też podjazd jest za darmo ale nie wiem gdzie się to ogarnia.
@SirGuardian Ja mam podpisaną umowę więc korzystam trochę na innych zasadach.
A o odbiorach paczek jest na Allegro informacja taka :
To reguluje odrębna umowa, jaką możesz zawrzeć z Pocztą Polską. Koszty odbioru paczek ze wskazanego przez ciebie adresu będziesz rozliczać z Pocztą Polską według stawek, które określi taka umowa. Bezpłatne jest dla ciebie nadawanie paczek w Placówkach Pocztowych.
@SirGuardian, od 5 paczek dojazd poczty za darmo ? gdzieś to słyszał ? podaj jakieś szczegóły, bo według mojej wiedzy nic takiego w ofercie poczty nie ma jak darmowy podjazd.
W internetach czytałam ostatnio o jakiejś rewolucji na poczcie. Znaczki zlikwidowali to może i opłaty za podjazd też 🤣
od przestawiciela poczty
Nie musisz podpisywać umowy z przewoźnikiem, możesz korzystać z "Wysyłam z Allegro".
dzięki i jest tam opcja by podjazd był do domu? po odbiór paczek. Czy drukuje tam etykiety jedna po drugiej czy jest możłiwość zbiorowego drukowania etykiet jak na inpost?
Cytowałam Ci już wyżej co pisze Allegro o odbiorach Poczty spod adresu. Na pewno jest opcja darmowego nadawania w placówce Poczty Polskiej 😂
Witam
Wielkimi krokami allegro zmusza nas do skorzystania z oferty poczty polskiej. Do tej pory korzystałem z inpost kuriera i w menadzerze paczek inpost stworzyłem punkt dostępu jako mój dom. Do mojego domu przyjeżdza kurier i odbiera paczki. Od 5 paczek ta usługa jest za darmo. Jak to wygląda z usługa poczty polskiej. Gdzie można z organizować by do domu przyjeżdzali po paczki. W inpost to 2 dodatkowe klikniecia na ich stronie. Jak to wyglada ze strony poczty. Pozdrawiam.
@SirGuardian Czy to coś "nowego", takie zachowanie!!😁