Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry
Nie mogę wysłać paczkę przez Allegro Przesyłka polecona.
Poczta twierdzi, że wysyłam Allegro Mini przesyłkę i prosi o zmianę sposobu wysyłki, ponieważ paczka nie pasuje do wymiarów.
@mbbeauty Cześć. 🙂 Podaj proszę dokładny numer zamówienia. W jaki sposób nadajesz paczki?
15010482930
Nadaje paczkę przez Allegro Przesyłka polecona
@mbbeauty To jest numer oferty, a nie zamówienia. Podaj numer zamówienia, ponieważ masz dwa zakupy w styczniu w tej ofercie i muszę wiedzieć, o które zamówienie chodzi.
Wyjaśnij również, co to znaczy, że nadajesz paczkę przez Allegro Przesyłkę poleconą, ponieważ nie ma takiego narzędzia. Nadajesz ją przez Wysyłam z Allegro czy Elektronicznego Nadawcę PP?
289d0630-b3a1-11ee-aec8-b5646d1484ba
Wysyłam z Allegro
@mbbeauty Rozumiem, że chciałaś nadać za dużą paczkę w metodzie "Allegro Przesyłka Polecona" i pracownik Poczty odmówił przyjęcia paczki.
Tutaj dostępne są maksymalne wymiary dla poszczególnych metod Poczty Polskiej: https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/metody-dostawy-poczty-polskiej-i-pocztex-informacje-dla-sprzeda...
Reasumując, powinnaś rozważyć usunięcie tej metody dostawy z cennika dostaw w ofercie 15010482930, jeśli nie da się nadać tego przedmiotu zachowując wymiary:
maksymalna waga: 1 kg suma boków (długość + szerokość + wysokość) = max. 70cm (najdłuższy bok = max. 50cm, najkrótszy bok = max. 6cm)
Jeśli chodzi o realizację tego zamówienia, to paczkę powinnaś nadać we własnym zakresie porozumieć się z klientem w kwestii ewentualnej dopłaty do droższej wysyłki.
Możesz też poprosić kupującego o anulowanie tego zamówienia i złożenie nowego, z inną metodą dostawy. Choć ogólnie rzecz biorąc, to jako sprzedająca powinnaś dobrać odpowiednie metody dostawy do sprzedawanego towaru.
Rozmiar mojej paczki to 22,5x17x5cm. Pasuje do parametrów wysyłki Allegro Przesyłka Polecona. Ale poczta twierdzi, że sposób wysyłki to Allegro MiniPrzesyłka i nie chce przyjąć paczki do wysyłki.
Rozmiar mojej paczki to 22,5x17x5cm. Pasuje do parametrów wysyłki Allegro Przesyłka Polecona. Ale poczta twierdzi, że sposób wysyłki to Allegro MiniPrzesyłka i nie chce przyjąć paczki do wysyłki.
@mbbeauty W takim razie zgłoś to na poczcie lub udaj się do innej placówki.