Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
od Września zmieniają się warunki utrzymania smarta. Generalnie do tej pory mam opcje dostawy Allegro Kurier Inpost + Allegro Pocztex 24h kurier + Allegro Paczkomaty Inpost.
żeby utrzymać smarta muszę dodać jeszcze jedną metodę dostawy do punktu odbioru. Myślałem nad Orlen , Żabka , Ruch taka jedna pozycja kilka miejscówek. I pytanie mam czy musze robić umowę z kimś czy wystarczy że sobie zaznaczę że udostępniam taką metodę i poprzez Allegro wydrukuje etykietę i nadam przesyłkę i utrzymam smarta??
Przesunęli zmianę na 3 października. Jeśli chodzi po PP to nie musisz podpisywać umowy, możesz nadawać przez WZA.
Jeżeli jest w opcjach WzA to nie musisz podpisywać.
O ile się orientuję to jak chcesz korzystać z Allegro Orlen Paczka (tą obsługiwaną przez Orlena), to musisz podpisać umowę. Natomiast Allegro Punkty odbioru orlen, żabka itd. są obsługiwane przez Pocztę i nie musisz mieć umowy, rozliczysz te przesyłki bezpośrednio z Allegro i nadasz z Wysyłam z Allegro czy jak to się teraz nazywa.
A nie lepiej doliczyć w cenę przedmiotu 6zł i ustawić wysyłkę gratis. Przy droższych przedmiotach dopłata do smarta to przecież prawie całkowity koszt usługi.
Lepiej, ale nie wszyscy mają takie produkty, żeby to miało sens. My sprzedajemy drobnicę po kilka złotych - taka branża, doliczenie 6 zł do każdej aukcji i zaproponowanie przesyłki gratis spowoduje spadek sprzedaży do 0 zł 🙂