anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

otrzymałem fakturę z dpd za przesyłki smart, do tej pory rozliczenia były w ramach allegro

new_design2
#7 Wielbiciel

otrzymałem fakturę z dpd za przesyłki smart, do tej pory rozliczenia były w ramach allegr

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

Halfrunt
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

może teraz dwa razy się płaci.

Masz za te przesyłki z faktury dpd naliczone również w allegro? 

oznacz moderatorów

jantombis
#9 Pomysłodawca

Też tak mam

Do momentu dołączenia dpd do allegro delivery wysyłaliśmy paczki w baselinkerze przez integracje dpd. Jeżeli adres emeil klienta był allegrowski to te przesyłki były opłacane przez allegro (które z mojego rozliczenia brało bodajże 6 zł)

Nie widziałem nigdzie informacji ,że coś się zmienia w tej kwestii w związku z podpisaniem umowy między dpd a allegro. 

Otrzymałem fakturę z dpd gdzie o zgrozo za każdą przesyłkę allegro smart jest policzone po min. 15zł. Owszem allegro za te przesyłki nie potrąciło sobie pieniędzy ale koszt każdej paczki jest dwukrotnie większy i kwota jaką mam  zapłacić dla dpd jest bardzo duża ze względu na ilość wysłanych paczek. 

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@jantombis 

Allegro Delivery Kurier DPD to formalnie inny przewoźnik niż DPD. Nadając przez integrację z DPD, nadawałeś właśnie przed DPD (lub Allegro DPD).
Aby nadawać Allegro Delivery przez Baselinkera musisz zrobić integrację WzA a Baselinkerem (https://base.com/pl-PL/pomoc/wiedza/wysylam-z-allegro/).

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Od 16.10 paczki DPD AD wysyłać można tylko z WzA paczki nadawane przez dpdonline są liczona jako normalna paczka wysłana na własną umowę 

oznacz moderatorów

jantombis
#9 Pomysłodawca

Ale gdzie była taka informacja. Teraz jak mam fakturę to już o tym wiem i nadaje paczki przez wysyłam z allegro. 

Na stronie:

https://help.allegro.com/pl/sell/a/allegro-kurier-dpd-poza-allegro-delivery-informacje-dla-sprzedaja...

Czytam:

Jak nadać przesyłkę poza Wysyłam z Allegro

Poza Wysyłam z Allegro możesz nadawać przesyłki metodami:

• Allegro Kurier DPD
  • Allegro Kurier DPD pobranie.

Aby za te metody rozliczać się bezpośrednio z nami, musisz:

• poprawnie przekazywać adres mejlowy w narzędziu przewoźnika
  • mieć login i hasło do narzędzia nadawczego przewoźnika
  • ustawić w cennikach poprawne ceny maksymalne.

Poprawnie przekazuj adres mejlowy do DPD

Dla każdego zamówienia poprawnie przekazuj adresy mejlowe kupujących. System nadawczy przewoźnika rozpozna, że nadajesz przesyłkę na podstawie adresu mejlowego klienta i rozliczysz ją bezpośrednio z nami.

Gdy nadajesz przesyłki, zawsze wprowadzaj pełny, poprawny adres mejlowy klienta. Pełny adres zawiera dwie części połączone znakiem „+” oraz domenę @allegromail.pl. Znajdziesz go w powiadomieniach o sprzedaży i w szczegółach zamówienia.

Nigdzie tu nie widzę informacji ,że od 16 października jak chcesz się rozliczać z nami to nie wysyłaj paczek na własnej umowie.

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@jantombis

Nie myl Allegro Kurier DPD z Allegro Delivery Kurier DPD. To formalnie dwóch różnych przewoźników. 

oznacz moderatorów