Oczekuję na przesyłkę wysłaną z Włoch. Ostatni status pochodzi z 18.12.2025 r. WER Warszawa. I na tym koniec. Nigdzie nie można się dodzwonić, nikt nie odpisuje na maile. Infolinie zlewa sprawę i mówią żeby czekać... Raz udało się dodzwonić do WER-u, to usłyszałem że tu nie przetrzymuje się przesyłek. Natomiast Naczelnik mojego miejscowego UP ustalił, że przesyłka nie opuściła WER-u... I nic więcej nie wiem...
@Spun podaj proszę numer zamówienia, którego to dotyczy.
Jeżeli twoja przesyłka to list (nr przesyłki zaczyna się od L, R, V) to w śledzeniu będzie tylko informacja o przyjęciu w Polsce, a następnie dopiero o przekazaniu do doręczenia. Wyjątkiem jest zatrzymanie przesyłki przez UCS, wtedy jest zazwyczaj pełne śledzenie.
Natomiast jeżeli nr przesyłki zaczyna się od U, to jest to przesyłka nierejestrowana i nie będzie śledzenia w Polsce.
Natomiast w przypadku gdy nie jest to paczka (nr przesyłki zaczyna się od C, E, H) to przesyłka zawsze ma pełne śledzenie.
A i UCS może zatrzymać każdą przesyłkę, a tzw i kontroli wstępnej nie pokazuje w śledzeniu (dopóki skarbówka nie wyda formalnej decyzji o zatrzymaniu przesyłki do kontroli, to nie pokaże tego w śledzeniu).