Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Czy można się dowiedzieć dlaczego od pewnego czasu (prawdopodobnie od marca/kwietnia 2025) tylko wybrane paczkomaty inpost są w pakiecie smart?
Mając pakiet smart i chcąc skorzystać z dotychczasowego paczkomatu musze zapłacić ~14zł. Jest to niemiła niespodzianka.
Pozdrawiam
PS. Mam nadzieje ze przywrócą Państwo możliwość korzystania w pakiecie smart ze wszystkich paczkomatów inpost. To była Państwa silna przewaga konkurencyjna. Zmiana którą Państwo wprowadzili raczej nie jest korzystna z mojego punkt widzenia jako Klienta. W tym momencie korzystanie z indywidulanych sklepów internetowych gdzie i tak zapłacę za przesyłkę stawia pod znakiem zapytania czy dalej opłaca mi - i pewnie nie tylko mi - się korzystać z Allegro.
@ekudlaty nie , to sprzedawcy rezygnują z oferowania dostaw w ramach smart , powód ? - zbyt duże koszty w związku z tym narzucane przez allegro .
Teraz Drodzy klienci będzie coraz trudniej znaleźć atrakcyjny towar w atrakcyjnej cenie z dostawą w ramach smart .
albo smart i drogi towar
albo towar w fajnej cenie ,ale dostawa odpłatna .
Nie ma to jak subtelna uwaga z nutką szantażu 🤣
Sprzedawcy odchodzą od smarta. Smartowy by kosztował max 11.49, sprzedawca dając wyższą cenę zablokował opcję smart. Oczywiście jeśli to konto prywatne, na firmowym jest więcej wymagań. Nie ma się co dziwić. Koszty nieporównywalne do zysków: wysokie ceny dopłat, dodatkowe godziny pracy dla obsługi zwrotów, zmarnowane materiały do pakowania, zwroty uszkodzone/używane gdzie ze strachu przed negatywem oddaje się całość kasy i liczy straty, bo portal negatywa nie usunie itp. I to tylko początek góry lodowej. Smarta z inpostem mam tylko na koncie prywatnym, tylko dlatego, że wystarczy tam sam paczkomat. Na koncie firmowym nigdy go nie włączyłam. Wiesz dlaczego? Bo musiałabym udostepnić wszelkie najtrefniejsze metody dostaw jak Allegro one, DPD DHL itp. Potem ponosiłabym za to odpowiedzialność. A czy zasługuję na negatywa za to klient wybierze takiego Allegro ona notorycznie opóźniającego przesyłki? Portal pięknie wyświetli mu dostawę na jutro, potem każe reklamację składać do mnie choć to ich kurier nawalił... Coraz więcej sprzedawców nie chce takich stresów, bo ileż można. Lepiej sprzedać o połowę mniej bez takich komplikacji... Drugą połowę i tak smarty zwrócą lub obniżą o nią zysk uszkodzeniami towarów...