anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pobieranie oplat za allegro smart

grzybnienet
#9 Pomysłodawca#

Witam, czy spotkaliscie sie z tym, ze za generowanie etykiet przy zamowieniach z Allegro Smart zostala Wam pobrana oplata z konta Inpost. Zamowienie numer 7df1c910-f058-11ee-a063-2fb8146ed399, klient kupil ze smart, z konta inpost pobralo mi kase za wygenerowane etykiety. pomoc allegro nie potrafi pomoc.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@grzybnienet najprawdopodobniej nie podałeś adresu e-mail kupującego z Allegro, ponieważ w naszym systemie nie ma tej przesyłki, nadałeś ją bezpośrednio w narzędziu przewoźnika w cenie dostawy z InPost. Czy masz połączone konto Allegro i konto w  managerze przesyłek (tutaj instrukcja)? To pozwoli Ci nadawać przesyłki w narzędziu przewoźnika w ramach Smart! jeśli nie chcesz podpisywać umowy i nadawać przesyłek przez Wysyłam z Allegro. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

grzybnienet
#9 Pomysłodawca#

Nadalem ja przez formularz generowania etykiety Allegro, zawsze nadaje tak przesylki i zawsze wszystko bylo ok. Mam polaczone konto Inpost z Allegro.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@grzybnienet czyli nadajesz przesyłki w Wysyłam z Allegro? I masz podpisaną i dodaną umowę z InPost? Upewnij się proszę, że masz zaznaczoną opcję "Używaj oferty dla sprzedawców Allegro". Tutaj informacje na ten temat. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

grzybnienet
#9 Pomysłodawca#

Dokladnie tak, nadaje w Wysylam z allegro i mam podpisana umowe z InPost, problem ten dotyczy tylko tego jednego zamowienia.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@grzybnienet prześlij proszę zrzut ekranu z ustawień Wysyłam z Allegro na którym widoczne będzie, że masz zaznaczony kwadrat "Używaj oferty dla sprzedawców Allegro". 
W ogóle nie widać w systemie tych przesyłek, skonsultuję to, czy możesz podać jeszcze numery tych przesyłek z InPost? 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

grzybnienet
#9 Pomysłodawca#

Wyglada na to, ze etykiety smart wygnenerowaly sie przy pierwszej probie mimo bledu, ktory wyskoczyl i byly one dostepne w Szczegolach zamowienia. Przy kolejnych probach generowania etykiet, wygenerowaly sie kolejne, juz bez smart i za nie zostala pobrana oplata z mojego konta inpost.

oznacz moderatorów