anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z inpost

KrakowAntiques
#7 Wielbiciel#

Dzien dobry. Mam allegro smart i jestem zarejestrowany na allegro jaki sklep. Klient dokonal zakupu i probowalem wygenerowac etykiete, ale pojawil sie komunikat, ze mam dlug na koncie inpost (nie mam podpisanej umowy z inpost). Na rozliczeniu zakupu pokazuje mi sie informacja o kwocie zaolaconej przez klienta (11.45 maksymalnej, jaka moglem wybrac). Czy to oznacza, ze klient niema allegro smart, a ja powinienem na swoja reke wygenerowac etykiete inpost (bo nie majac umowy z inpost nie zostane przekierowany di managera)? I kolejne pytanie skad ten dlug? Konto firmowe na inpost wygenerowalem dzisiaj, wiec jak moglem go zadluzyc?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@KrakowAntiques podaj proszę numer zamówienia, którego dotyczy problem. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

KrakowAntiques
#7 Wielbiciel#

Dzien dobry. Numer zamowienia to 17319340291 to zakup z konta krakowantiques11. 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@KrakowAntiques te zamówienie nie jest z dostawą smart. Także przesyłkę rozliczasz z przewoźnikiem po stawce dla Allegro. Jeżeli nie masz podpisanej umowy z InPost, paczkę nadasz przez menedżera paczek. Tak jak pisali @SpeedyGonzalezz i @fox_paws konieczne jest powiązanie menedżera z konta Allegro. W tym artykule opisujemy dokładnie jak możesz nadawać z tą metodą

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

KrakowAntiques
#7 Wielbiciel#

Dziekuje;polaczylem menagera wysylekz kontem allegro; inpost jest doladowany pieniedzmi.Niestety nadal wyskakuje ten komunikat : Shipment creation is not possible due to debt in InPost account. Contact with Inpost. Inpost mówi, ze to problem allegro, a nie ich.

oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@KrakowAntiques Masz to zamówienie w zakładce Import Allegro InPost w Managerze Paczek InPost?

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@KrakowAntiques Powiąż konto w Managerze Paczek InPost z kontem Allegro.

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#16 Inspirator#

@KrakowAntiques Nie musisz mieć umowy, żeby wysyłać z Menedżera Paczek InPost. Ale musisz powiązać tam swoje z konto Allegro, tak jak napisał @fox_paws 

Jeśli przesyłka jest płatna, to najpierw musisz wpłacić środki na konto InPost (przez Menedżera)

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów