Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Pierwszy raz wysyłam InPostem, proszę o wyrozumiałość.
Połączyłem oba konta InPostu z Allegro i nie mogę wygenerować etykiety na stronie Inpostu.
Dodałem 3 paczki, numery paczek mogę skopiować dla kupujących, lecz nie mogę ich wygenerować, pole "pobierz etykiety" jest szare i jakby nie aktywne.
Czy aby wysłać paczkę Allegro smart InPostem to muszę wcześniej doładować moje konto w InPoście?
Myslełem że Allegro mi doliczy ceny tych paczek do opłaty miesięcznej jak w przypadku paczek z Poczty Polskiej.
Bardzo proszę o szybką odpowiedź jestem w trakcie pakowania paczek.
Przy darmowej wysyłce nie trzeba nic wpłacać. Sprawdź czy na pewno klikasz allegro- import z allegro, a nie to pierwsze "wyślij przesyłki" .
w "wyślij przesyłki" nie mam tych wygenerowanych 3 paczek, jest "Adres e-mail odbiorcy" etc
W Inpoście w głównej zakładce Import z Allegro mam te 3 paczki, gdy je zaznaczam do wygenerowania to podlicza mi 29,97
@euphoria_art uzupełnij konto na InPost nawet na jedną paczkę.
Doładowałem na jedną paczkę 10 zł, dalej to samo.
Cos musisz robić źle. Jak podlicza 29.97 to może to nie jest darmowa wysyłka. Wtedy chyba trzeba robić wpłatę. Jeszcze 3go łączyłam nowe konto i na darmowe smart działało, a na inne musiałam wpłacać, także to raczej nie wina allegro czy inpostu...
Na paczkach jest typ przesyłki inpost smart 0 zł, nie wiem czemu nie mogę ich wygenerować
@euphoria_art sprawdź proszę czy próbujesz nadać przesyłki zgodnie z tą instrukcją.
Jeśli tak to poproszę o zrzuty krok po kroku jakie czynności wykonujesz.
Przy 2 punkcie nie mogę wyfiltrować "zamówienia do wysłania" wyświetla sie : Nie masz zamówień spełniających kryteria wyszukiwania
Nie mam opcji tez z 3 punktu nadaj paczkę z Allegro inpost
Dodam że założyłem konto na stronie Inpostu i nie mam nazwy umowy i nie dodałem api shipx.
Pomoże mi ktoś? siedzę już kilka godzin nad tym orzechem i jestem w czarnej dziurze.
Żeby wysyłać Inpostem paczki Allegro smart chyba nie muszę podpisywać umowy z przewoźnikiem.
Mam coś z kontem Allegro nie tak bo nie mam opcji pod zamówieniem AKCJE/NADAJ PACZKĘ ALLEGRO INPOST
Trzeba było kliknąć na końcu opłać, problem rozwiazany, to jest tylko takie potwierdzenie a kwota nie zostanie pobrana. Dziwne że nikt nie wiedział i nie mógł mi pomóc.
Ciężko było wiedzieć jak pisałeś że woła 29.97, a mnie to na końcu woła 0.0 zł. W każdym razie dobrze, ze sie udało.
@euphoria_art a przeczytałeś instrukcję stronę 17. Przy ponownym generowaniu listu za przesyłkę trzeba już normalnie płacić. Chyba, że wcześniej anuluje się poprzednią.
@euphoria_art przy łączeniu kont włączyłeś wyskakujące okienka bez tego poprawnie nie powiesz.
Dzięki wszystkim za pomoc, ważne że się udało 🙂