Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam serdecznie niech ktoś mi to wyjaśni jak to jest bo już mi ręce opadają kupuje klient produkt za 219 zł allegro pobiera opłatę ale tu zaczyna się przygoda z allegro
po pierwsze klient kupuje z dostawą SMART czyli allegro powinno mi doliczyć 0.99 zł a dolicz Uwaga 5,99 ZŁ piszę szukam i nie mogę dojść jak oni to wyliczają
oto aukcja :
https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/zamowienia/?query=4160b671-13bc-11ed-b486-d33a570f742a
IDENTYFIKATOR ZAMÓWIENIA:
a tutaj pobrana opłata za SMARTA
NUMER NADANIA:
674320787280281132693588
KOD:
INP_P1_PACZKOMATY
IDENTYFIKATOR ZAMÓWIENIA:
SZCZEGÓŁY:
Allegro Paczkomaty InPost - w ramach Uslugi Allegro Smart
@zookoi wszystko się zgadza , już dawno były informacje o zmianie dopłat do ,,smarka ,,https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/informacje-dla-sprzedajacych/w-jaki-sposob-rozliczamy-prz...
Dopiero teraz zauważyłeś że doliczają, wcześniej było mniej bo Allegro miało promocję.😣
@zookoi u kurierów teraz też doliczają za wagę powyżej 10 kg 😂 Trzeba będzie worki pompować helem lub wodorem 🤣 ale pewnie i tak by wyszło na jedno bo doliczyli by nie standard za opakowanie foliowe lub za nieregularny kształt 😂
no i w sumie wszystko się zgadza 😱 niebawem jedynym sprzedającym na allegro będzie tylko ALLEGRO 🙂
Byłoby 0.99 zł, ale opłata za nadanie smart zależy od kwoty zamówienia - co nie ma absolutnie żadnego sensu moim zdaniem 🙂 najważniejsze, że premia za pomysł wpadła.
Zawsze możesz przejść na Allegro One, gdzie nie ma dopłat, ale są ciągłe problemy - brak kodów odbioru, kurier nie odbiera paczek, allegro paczkomat nie działa i takie tam inne.
O wiele lepiej było jak przesyłki były płatne, prowizja od przesyłki jest zawsze niższa niż nadanie w smart i nie było jakichś bezsensownych wyliczeń zależnych od kwoty transakcji.
Witam ponownie , napiszcie mi Proszę jak rozliczacie i czy doliczacie dodatkowo do produktu powyżej 300 zł tą cholerną dopłatę do wysyłki SMART ! CZYLI 7.99 ZŁ jak tu być konkurencyjnym jak pod spodem koszty nas zjadają to jest już nie normalne prowizje itp...
ekhm ... matematyka. Dostosuj tak ceny, abyś wyszedł na plus 😂
Nom, a najciekawsze jest to, że klient też płaci za smarka, chyba 50 zł rocznie, a może 40, nie pamiętam. Ot takie golenie z dwóch stron, ale po stronie sprzedającego bardziej, prawie do 0.
Nie jesteś na bieżąco, zmieniło się i wszystko się zgadza, tamto to była promocja ze strony Allegro.
dolicz 10zł w cenę towaru i zrób przesyłkę gratis
Jest taka opcja, ale większość klientów Allegro ma Smart i jako pierwszy wybiera ten filtr, a przy wyborze Smart oferty z dostawą gratis wyświetlają się na stronie 60-tej, po wszystkich dostawach Smart, a mało osób ma tyle zaparcia że dochodzi do 60 strony przeglądając oferty, kończą na 3-4 stronie.