Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
zostałem Smart. Umowę mam Inpost i to na tej podstawie wysyłam paczki. Powiązałem konto z Api itd jak w instrukcji. Wczoraj kilka osób kupiło ze Smart. Po wygenerowaniu etykiet w Allegro a nie w menedżerze paczek InPost przyszedł mail, że źle nadane i lista wysyłek.
Co zrobiłem źle? wszytko powiązałem jak w instrukcji
| |
|
@tomdog82 Cześć, zapoznaj się proszę z tym artykułem: https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/informacje-dla-sprzedajacych/jak-poprawnie-nadawac-przesy...
Najważniejsze jest to, żebyś prawidłowo przekazywał adres mejlowy odbiorcy.
ale jak przekazać ten adres mail odbiorcy i gdzie go wkleić? nie powinno się samo zaimportować?
@tomdog82 jeśli zamówienie zostanie poprawnie zaimportowane, adres e-mail z Allegro również będzie dostępny w Managerze paczek.
@la_nika autor nadaje przez WzA 🙂
@kostas11 dziękuję Kostas! Przepraszam, spojrzałam na zrzut z managera i zasugerowałam się przy odpowiedzi.
@tomdog82 w tej sytuacji w Ustawieniach Wysyłam z Allegro zaznacz widoczny na zrzucie od Kostasa kwadrat. Wówczas będziesz korzystał z oferty dla sprzedających z Allegro.
@tomdog82 Wejdź w managera paczek Inpost i kliknij zakładkę ALLEGRO a następnie IMPORT ALLEGRO INPOST
@tomdog82 bo nie zaznaczyłeś 😄
Przy dodawaniu umowy z InPost powinieneś zaznaczyć okienko Używaj oferty dla sprzedawców Allegro, jeśli chcesz rozliczać się z przewoźnikiem na wynegocjowanych przez nas warunkach