anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Towary zabronione w paczkach Inpost

abazurpl
#9 Pomysłodawca#

Mam pytanie do sprzedawców towarów szklanych: Czy w swoich ofertach macie metodę dostawy Inpost? Zgłosiłam reklamację do Inpostu z powodu opóźnienia w dostawie. Paczka od 13.05 (ponad 2 tygodnie)   jest w sortowni. Dostałam informację że reklamacja jest odrzucona ponieważ wysłałam towar niedozwolony w transporcie czyli szkło (w paczce były żarówki - 2 szt). Pomijam fakt, że nikt z Inpostu nie poinformował nas o swoim odkryciu zanim reklamacja została zgłoszona. Poza tym ... czy na złożoną reklamację dotyczącą opóźnienia dostawy będą otwierać każda paczkę aby sprawdzać czy w ten sposób unikną powodu wypłacania "odszkodowania".  Wcześniej zgłaszałam reklamacje na uszkodzenia czy opóźnienia podobnego asortymentu i nigdy nie otrzymalismy takiego powodu odrzucenia reklamacji. Czy są tu sprzedawcy szklanych artykułów, którzy mieli podobną sytuację?

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

pecela
#19 Nestor#

@abazurpl

Przesyłka Inpost, czy Allegro Inpost?

Te drugie nie mają gwarantowanego terminu doręczenia, więc nie można reklamować opóźnienia (bo nie ma czegoś takiego). Inpost może po prostu odrzucić reklamację jako niezasadną. 

oznacz moderatorów

abazurpl
#9 Pomysłodawca#

Otrzymaliśmy odpowiedź: "Sprawdziliśmy  zgłoszenie do przesyłki XXXX i ustaliliśmy, że zawierała ona towar niedozwolony do wysyłki - produkt szklany" - to odpowiedź na reklamację dot opóźnionej dostawy. W odpowiedzi na zgłoszenie nie ma informacji o tym że dla przesyłki allegro inpost nie ma gwarantowanego czasu dostawy. 

oznacz moderatorów