Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
czym różni się umowa własna z Pocztex a korzystanie z Pocztex za pomocą Wysyłam z Allegro?
1) Czy są jakieś inne opłaty?
2) Czy w przypadku umowy własnej i paczki wysłanej ze SMART jest naliczana opłata z załącznika?
Pozdrawiam
@Spike00_92 Z Wysyłam z Allegro możesz korzystać bezpłatnie i bez podpisywania umowy z przewoźnikiem, wówczas zamówisz przesyłki metodami, za które rozliczysz się bezpośrednio z nami i będziesz mógł nadawać zamówienia opłacone z góry i za pobraniem. Koszty przesyłek doliczymy do Rozliczeń z Allegro na Twoim koncie i zapłacisz za nie oraz za usługi dodatkowe na podstawie faktury od nas. Możesz też dodać umowę własną z przewoźnikiem – wtedy zamówisz przesyłki metodami, które oferuje przewoźnik i nadasz zamówienia opłacone z góry oraz za pobraniem.
Jeśli chodzi o drugie pytanie to metoda Allegro Paczkomaty Inpost jest realizowana przez Inpost, a nie Pocztę Polską (Pocztex).
Chodziło mi o tą tabelkę. Czy jeżeli mam podpisaną umowę własną z Pocztą Polską to opłaty za przesyłki SMART również są mi naliczane?
@Spike00_92 a rozliczasz przesyłki w ramach Smart! z przewoźnikiem czy z nami? Jeśli nadajesz przesyłki korzystając z Wysyłam z Allegro to rozliczasz się z nami i wówczas opłaty w tej tabelce Cię dotyczą. W tym artykule znajdziesz szczegółowe informacje na temat zasad rozliczanie a przesyłek.
Jeśli przesyłki są wysyłane przez portal przewoźnika za pomocą umowy własnej to czy allegro dolicza dodatkowe opłaty do smarta za takie wysyłki? Czy tylko prowizje od całej kwoty zamówienia?
@skleptranssol jeśli przekazujesz e-mail kupującego, aby przesyłki były rozliczane w ramach Smart! to w zależności od modelu rozliczeń:
Rozliczenie sposobem Allegro Mix
Za przesyłkę rozliczysz się bezpośrednio z przewoźnikiem na podstawie stawki z Twojej umowy. Od Allegro otrzymasz z kolei środki, które będą widoczne w zakładce Środki i historia operacji w sekcji Środki PayU.
Sprawdź w tabeli, ile zapłacisz za dostawę zamówień o różnych wartościach.
Rozliczenie sposobem Allegro Standrard
Opłaty za przesyłki Smart! znajdziesz na Twoim billingu - w zakładce Rozliczenia z Allegro. Rozliczysz je w ramach faktury, którą co miesiąc otrzymujesz od Allegro.