Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry 🙂
Kilka razy już miałem taką sytuację, że klient zamówił u mnie trzy sztuki towaru po 15,80 zł, a więc łapie się na smart i nie płaci za przesyłkę, po czym gdy już towar odbierze, to rezygnuje z jednej sztuki i mi ją odsyła. Czy to jest sposób na darmową dostawę? Jak wtedy allegro rozlicza taką transakcję? No bo dla mnie to przecież są dodatkowe koszty, prawda?
Tak, to są dodatkowe koszty dla Ciebie, zapłaciłeś za przesyłkę i prowizję za całość, i z tego może łaskawie Ci oddadzą część prowizji. Możesz tych klientów zablokować żeby nie kupowali u Ciebie więcej, ale nie uchroni to Cię przed kolejnymi cwaniakami. Jedyne co można zrobić to nie sprzedawać taniej drobnicy.
@amelcus tak to patologiczny przykład januszowania kupujących by wyłudzić darmową dostawę z smarta i nadużywanie prawa konsumenckiego do zwrotu. W najbardziej patologicznych przypadkach zamawiają sobie coś za malutką kwotę np 5zł dobierają coś dużego do 45zł paczkomat potem zwracają ten droższy towar a jak się do 14 dni ten tani nie spodoba to jeszcze pyskują o drugą etykietę darmowego zwrotu.