Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od początku 2019 roku tworzymy rozwiązania, które pomagają powiązać przedmioty z ofert na Allegro z produktami w naszej bazie. Dzięki temu sprzedający mogą wystawiać swoje oferty szybciej, a kupujący łatwiej odnajdują interesujący ich przedmiot.
Planujemy, aby do połowy 2021 roku wszystkie oferty na Allegro były połączone z produktami w naszej bazie. W tym celu wprowadziliśmy szereg narzędzi dzięki którym możesz stworzyć produkty i powiązać je ze swoimi ofertami. Dodatkowo, od sierpnia zaczniemy wymagać 1% ofert połączonych z produktem w wybranych działach Allegro.
@jacek_kulakowski - specjalista komunikacji produktu - rozwieje wszelkie wątpliwości, zbierze cenne uwagi i porozmawia z Tobą o procesie łączenia ofert z produktami.
Ekspert będzie odpowiadał na Wasze pytania już 15 lipca od godziny 13:00.
AKTUALIZACJA: wątek ponownie otwieramy w dniach 13-14 sierpnia. Odpowiemy na wszelkie pytania, jednak wcześniej prosimy o przejrzenie dotychczasowych materiałów i upewnienie się, że odpowiedź na zadane pytanie już nie padła.
@cztery_bez_atu już teraz możesz odfiltrować oferty, które są niepowiązane z produktem. Opisywana funkcjonalność to usprawnienie. Nie jestem w stanie podać ci konkretnej daty.
Do Allegro - wasza ostatnia godzina nadchodzi ! Będziecie wymyslać głupoty, podwyższać prowizje za transport (którego nie oferujecie) i przerzucać całą robotę na sprzedających do czasu, az powstanie kolejny normalny portal aukcyjno-ogłoszeniowy bez tych wszystkich pseudo-usprawnień nabijających wam kabzę. Czekam z utęsknieniem, aż padniecie na pysk - ja na pewno nie będe płakał. DOŚĆ BARACHŁA !
Chciałbym dowiedzieć się jaki mam dodać kod EAN do stron internetowych. Sprzedaję gotowe strony internetowe z domenami, które są unikalne i niepowtarzalne, z przyczyn oczywistych nigdy nie będzie drugiej takiej samej domeny na świecie, więc jaki mam nadać kod w przypadku takiej strony? Nie sprzedaję niczego innego oprócz tych stron, jeśli będzie wymagany 1% połączonych ofert to sprzedawcy tacy jak ja co mają zrobić?
Mam podobny problem tylko, że sprzedajemy opakowania do zdjęć, które robimy sami. Kodu EAN brak (oczywiście kazano mi go wpisać bo inaczej produktu nie utworzę w dziale elektronika) i dyskusja z allegro od dwóch tygodni. Nikt nie czyta całości, co chwila ktoś inny odpowiada i teraz dostałam :" z działem technicznym ustaliłam, iż faktycznie występuje problem po stronie utworzenia produktu. Na chwilę obecną pracujemy nad naprawą tej usterki" to jak mam ten 1% zrobić jeśli nic innego nie sprzedaję ?
Nie jest to wcale takie trudne. Kupujesz EAN-y, zgłaszasz do GS1 - po sprawie.
Tak ale płacisz za kod, tworzysz towar np.: Śrubka M8, długośc 50mm, łeb 8. i teraz kazdy inny pod twój ean podepnie byle jaką śrubkę M8 o długości 50mm, a nie daj boże, napisze do allegro że błąd i ma być M10, allegro zmieni o ty jako producent tworząc produkt i dodajac jako M8, sprzedajac M8 bedziesz mial w aukcji M10:D
oczywisciw wszedzie poza allegro to nie bedzie miało miejsca
@DrapexPL zgłosiłem odpowiednią sugestię do zespołu odpowiedzialnego za produktyzację serwisu. Będziemy eksplorować różne rozwiązania, które ukrócą "wojne na zgłaszanie błędów w produkcie".
Cześć @nawronet ,
We wszystkich podkategoriach kategorii Internet nie wymagamy EANu do stworzenia produktu i powiązania go z twoją ofertą. Wystarczy, że wypełnisz parametr “Nazwa” w formularzu edycji lub wystawiania oferty. Pamiętaj - parametr nazwa musi mieć unikalną wartość, to właśnie na jej podstawie będziemy identyfikować twój produkt w ofercie.
Niestety za każdym razem: "Nie utworzyliśmy produktu w naszej bazie". To nie działa poprawnie i nie da się utworzyć produktu bez EANu.
@PageSEO spróbuj proszę ponownie - rozwiązaliśmy problem dla "obowiązkowych" nieobowiązkowych EANów do stworzenia produktu.
@jacek_kulakowski zadziałało. Dzięki serdeczne.
W dziale "kultura i rozrywka" a kategorii dla niej "płyty winylowe"
Bez podania kodu EAN nie tworzy nowego produktu.
Mimo że pracownicy od 10 dni zapewniają że EAN nie jest wymagany.
A ja wciąż czekam na rozwiązanie tego problemu. Płyty klasyki z lat 60-tych, 70-tych nie posiadają tego oznaczenia. Mają tylko numer serii po czym można by tworzyć produkt. Jednak w tej kategorii w parametrach brak takiego oznaczenia.
W dziale "kultura i rozrywka" a kategorii dla niej "kasety" wszystko działa jak należy tworzy produkt bez EAN-u. A w płytach winylowych ciągle jest ten problem że nie tworzy nowego produktu.
Codziennie odpisuje inny pracownik nie wgłębiając się w ten temat. Ktokolwiek z działu technicznego sprawdził ten problem? Spróbował wystawić nową aukcję przy tym tworząc nowy produkt?
Dokładnie. Ja też wypełniałam wszystkie możliwe parametry (nawet te dodatkowe) bez EAN i niestety nie da się tak dodać produktu. Poza tym od strony klienta mam do tego jedno wielkie "ale". Już teraz opinie o produkcie to groch z kapustą, bo zamiast być dodawane do produktu sprzedającego lądują przy podobnych produktach wszystkich je sprzedających. A czasem wręcz przy zupełnie innych produktach np szukając opinii o hennie do farbowania włosów trafiłam na "smaczna ta kawa" itp. Innym razem weszłam w oferty gdzie wystawiałam opinie i ich tam nie było, były dobre więc raczej nie zostały usunięte to gdzie one wylądowały? Już od jakiegoś czasu strach cokolwiek spożywczego kupić, bo jak jeden stare i zwietrzałe sprzedaje to jedną opinie mają wszystkie podobne produkty różnych sprzedających i nie wiadomo którego produkt omijać. A coś czuję, że to całe dodawanie produktów tylko dąży do jeszcze większego wrzucania opinii ogólnie do wszystkich podobnych produktów zamiast tylko do tego realnie kupionego.
Potwierdzam, nie ma możliwości powiązania oferty z produktem w kategorii "płyty winylowe", oczywiście te stare wyprodukowane przed 1989 rokiem, jedyna opcja to wymyślić kod EAN i wtedy system utworzy nowy produkt.
Poczekamy co Pan ekspert @jacek_kulakowski produktyzacji nam odpisze na ten temat. Ja już 11 dzień walczę w wiadomościach z konsultantami i nic z tego nie wynika.
Ciągle ta sama gadka, że EAN nie jest wymagany, a produktu nie tworzy bo jest już taki w bazie...
A gdy wysyłam im przykładowy nr oferty do którego nie został utworzony produkt, aby wysłali mi zdjęcie ich produktu z którym moją ofertę można by powiązać, to jest dopiero wtedy odpowiedź że przekazują to do działu technicznego produktyzacji. A na drugi dzień wracają z odpowiedzią by wysłać im dokładne screeny, bądź filmik. Inni znowu odpisują że EAN jest wymagany. A znowu inni przeciągają ticketa że ciągle nad tym pracują. I tak mam w ten sposób 5 ticketów utworzonych z allegro na ten temat i żadnej poprawy funkcjonowania produktyzacji.
A to co zawsze odpowiadają.."Badania wykazują (i tu reszta korpobełkotu) , statystyki wykazują, a ogólnie to dla naszego dobra i wzrostu sprzedaży więc się powinniśmy cieszyć bo badania wykazują że to dla naszego dobra " . Kopanie z koniem...
Cześć @APOGEUM_MUSIC i @Kolekcja_Plyt.
Przyjrzałem się tematowi, bo o ile z perspektywy struktury kategorii i parametrów wszystko jest ok (faktycznie tydzień temu wyłączyliśmy wymaganie EANu do stworzenia produktu) - o tyle faktycznie dalej nie można stworzyć produktu bez kodu EAN. Założyłem w tej sprawie zgłoszenie błędu w serwisie, powinniśmy rozwiązać go w ciągu najbliższych dni.
Wystawiam używane koszulki muzyczne w: Allegro - Kultura i rozrywka - Gadżety – Koszulki. Poprosiłem o pomoc Allegro w powiązaniu przykładowej oferty z „produktem”.
Otrzymałem odpowiedź: „W tej dokładnie kategorii do utworzenia lub wybrania produktu z naszej bazy konieczne jest podanie numeru EAN.”
W TEJ DOKŁADNIE KATEGORII wymagane jest powiązanie oferty z produktem, a oferowane przeze mnie oryginalne, używane przedmioty nie posiadają żadnego EANU.
Proszę o precyzyjną odpowiedź co w takim przypadku mogę zrobić. Z góry dziękuję za sugestie, że mogę wystawić koszulki w „antykach” gdzie nie obowiązuje przypisanie oferty do produktu.
Nielogicznością jest umożliwianie wystawianie pozbawionych EANU przedmiotów w kategorii: : Allegro - Kultura i rozrywka - Gadżety – Koszulki – Używane, a jednocześnie wymaganie powiązania z produktem.
Proszę o konkretną odpowiedź jak to zrobić.
Sprzedaję głównie używane części do ekspresów (często już wycofanych z produkcji), mam problem z powiązaniem tych ofert z produktem, nie posiadam kodu EAN ani kodu produktu do tych ofert. Jak ma to funkcjonować w tym przypadku?
@Ggrover Tu piszą że z kapelusza.