Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dziękujemy za udział w webinarze Pytasz i wiesz!
W tym wątku znajdziecie zapis pytań i odpowiedzi Ekspertów Allegro dotyczących realizacji zamówień z produktami niebezpiecznymi w One Fulfillment.
Poznajcie Ekspertów!
Na produktach (opakowaniach jednostkowych) są umieszczane piktogramy chemiczne. Trzeba sprawdzić jakiego rodzaju jest to piktogram i w przypadku chęci wysłania produktów do magazynu One Fulfillment, poinformować Allegro.
[Pytanie z webinaru]
Skąd uzyskać kartę charakterystyki?
Kartę charakterystyki można uzyskać od producenta lub dystrybutora produktu na terenie danego kraju. Karta powinna być dostępna w języku kraju w którym dokonuje się obrotu tym produktem. Karta charakterystyki nie jest obowiązkowa dla wszystkich produktów (np. dla kosmetyków), ale mimo wszystko często jest sporządzana.
[Pytanie z webinaru]
Jakie są moje obowiązki jako sprzedającego produkty niebezpieczne?
Sprzedający powinien zapewnić bezpieczeństwo w obsłudze produktów niebezpiecznych, w taki sposób, aby było to zgodne z wymogami dla danego typu produktu. Głównym celem jest zminimalizowanie ryzyk i niebezpiecznych sytuacji związanych z magazynowaniem i obsługą produktów.
[Pytanie z webinaru]
Co powinienem zrobić, jeśli chcę sprzedawać produkty zaklasyfikowane jako niebezpieczne w Allegro One Fulfillment? Co trzeba zrobić przed wysłaniem ich do magazynu?
Sprzedający powinien mieć wiedzę nt. parametrów produktu lub oznaczeniach dla konkretnych produktów niebezpiecznych. Przed wysłaniem ich do magazynu należy upewnić się, że ich obsługa jest zgodna z regulaminem Fulfillmentu. Jeśli produkt jest dopuszczony do obsługi w One Fulfillment by Allegro, należy wysłać towar do magazynu z zachowaniem należytych zasad bezpieczeństwa w transporcie dla danego typu produktu niebezpiecznego. Nie wymagamy żadnych dodatkowych działań ze strony sprzedającego związanych z dostawą produktów niebezpiecznych do magazynu.
[Pytanie z webinaru]
Czy mogę poprosić o Państwa definicję Fulfillmentu?
To nasza usługa logistyczna dla przedsiębiorców z branży e-commerce. W jej ramach między innymi: