Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, przyznam szczerze, ze do tej pory sprzedałem już wiele rzeczy na Allegro Lokalnie, ale pierwszy raz spotykam sie z taką sytuacją.
Sprzedawałem zegarek sportowy, używany, w pełni sprawny. Sprzet juz po gwarancji. Oprócz zegarka, kabel do ładowania i paski które kiedyś dokupiłem. Wszystko na zdjęciach.
Kupujący wylicytował, dostał paczke, a teraz otworzył dyskusje, ze brakuje elementów. Czytam, ze brakuje oryginalnego pudełka i dowodu zakupu. Przy czym na żadnym etapie ogłoszenia nie pisałem nic o oryginalnym pudełku (nie ma na zdjęciach), ani o dowodzie zakupu (choc go posiadam) bo urządzenie jest po gwarancji i w zasadzie jest on moim zdaniem zbedny.
Jak Allegro podejdzie do takiej sytuacji? Wielokrotnie tak robiłem. Jest pudełko oryginalne to je fotografuję i pisze, ze jest. Nie ma, to tego nie robię. Dowod zakupu dodaje jak jest na gwarancji. Sam sprzedaje jako osoba prywatna, wiec nie wystawie dowodu zakupu.
Dyskusja otwarta przez kupujacego jest zasadna? Czekam na jego odpowiedź, zakladam, ze jesli bedzie dalej miał watpliwosci to włączy sie w dyskusje Allegro, ale chciałbym poznać opinie wcześniej, bo osobiście uwazam, ze wszystko jest okej z mojej strony, ale może jestem w błędzie.
Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam!
@EvilKRK napisz w dyskusji jasno i wyraźnie, "Reklamację bezzasadna, w ofercie nie było mowy o pudełku ani dowodzie zakupu" Reklamacje odrzuć i tyle 🙂
Dziękuję, na ten moment napisałem w tym tonie i poprosiłem o zamknięcie dyskusji. Mam nadzieję, że to rozwiąże sytuację.
@EvilKRK Musisz się jednoznacznie odnieść do reklamacji , napisz to jasno i wyraźnie
np,, reklamację odrzucam bo ...
Żaden konsultant wówczas nie zarzuci Ci , że nie wydałeś decyzji reklamacyjnej ,a Masz na to 14 dni od zgłoszenia wady .
Jeżeli chodzi o dowód zakupu, to na żądanie kupującego masz prawny obowiązek coś takiego wystawić (nawet jako osoba prywatna).
@EvilKRK jeżeli klient złożył reklamację jesteś zobowiązany do jej rozpatrzenia w terminie 14 dni. Nie ingerujemy w decyzję. Jeżeli opis oferty (wraz ze zdjęciami) nie wprowadzał kupującego w błąd co do tego, co otrzyma, możesz oczywiście odrzucić reklamację argumentując decyzję jak powyżej.