Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Dzisiaj zauważyłem następujący problem. Dzień prędzej kupujący chciał zakupić u mnie kilka rzeczy. Miałem tylko zdecydować o formie wysyłki. Przez aplikacje wybrałem One Box. Dzisiaj kupujący prosi o zmianę na inpost, gdyż One box nie jest mu po drodze. Odpisuje że nie mam możliwości zmiany wysyłki i jeśli to nie problem, to jeszcze raz niech złoży zamówienie. Z ciekawości po chwili skorzystałem z laptopa żony i w wersji przeglądowej jest możliwość zmiany formy wysyłki.
Dlaczego nie ma możliwości zmiany dostawy w aplikacji mobilnej Allegro Lokalnie ?
I dlaczego jeśli kupujący chce kilka rzeczy i mam wybrać formę dostawy, to mogę wybrać wszystkie dostępne chyba opcje, mimo że osobiście oferuje tylko 3-4 ? 😄
@Gork17 Czy masz zainstalowaną najnowszą wersję aplikacji Allegto Lokalnie?
Jeśli chodzi o sprawę wyboru metody dostawy - czy we wszystkich ofertach masz ten sam cennik, z tymi mamymi metodami? Możesz mi przesłać zrzut ekranu z widokiem dostęonych opcji do wyboru, kiedy klient chce otrzymać kilka przedmiotów z różnych ofert w jednej paczce?
Aplikacje zawsze staram się mieć do aktualnej wersji.
Co do wyboru metody dostawy, w wszystkich ogłoszeniach staram sie wybierać te same cenniki. Gdy kupujący wysyła swoje zamówienie i mam wybrać metodę dostawy, to rozsuwa mi się cała lista różnych wysyłek. Niestety nie mam aktualnie możliwości zrobienia screenu.