anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro Lokalnie -dlaczego niszczy zdjęcia sprzedających?

k_888
#9 Pomysłodawca#

Pytanie jak w tytule dlaczego Allegro Lokalnie - niszczy zdjęcia sprzedających? 

Starałem sie dokładnie uczciwie obfotografować swój przedmiot i wysłałem zdjęcia np: 2765x867 =964 kB

12.jpg

a na ekranie Kupującym wyświetla sie "rozmazana breja "  1024x321 = 94kB  :
zdj 12.jpg

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@k_888 Podaj mi numer lub link do konkretnej oferty, której dotyczy ten problem.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

k_888
#9 Pomysłodawca#

z aukcji powyżej to popsuło mi właściwie wszystkie zdjęcia...

Przykład kolejny 2 ostatnie zdjecia:
Oferta: 64f8fbec-2d35-4f2c-a6ed-47a83ac06700

Czy na AlegroLokalnie można umieścić też linki do zewnętrznych miejsc gdzie leżą zdjecia wyższej rozdzielczości ?

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @k_888. Dziękuję za doprecyzowanie. Przekażę te informacje do zespołu odpowiedzialnego za rozwój Allegro Lokalnie i wrócę do Ciebie z odpowiedzią, gdy tylko ją otrzymam.

W opisie oferty nie można dodawać adresów www – chyba że są to linki do materiałów, które poszerzają informacje o oferowanym przedmiocie i nie prowadzą do możliwości zakupu poza Allegro.

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @k_888. Dział techniczny przeanalizował ten temat i słabsza jakość zdjęć nie wynika z błędu. 
Wygląda, że przesłałeś przetworzone wcześniej przez siebie zdjęcia, o niestandardowych wymiarach (np. to pierwotne 2756x867). Najlepszą jakość uzyskasz zamieszczając zdjęcia o standardowych formatach, jak 4:3, 16:9, etc.
Dodatkowo, każde przetwarzanie zdjęć (przycinanie) degraduje jakość zdjęcia - wszystkie programy do obróbki stosują podobne algorytmy kompresji. 

Proponuję, abyś zrobił więcej zdjęć i nie przetwarzał ich (nie wycinał) - idealnie, gdyby to były standardowe formaty. Wspieramy do 16 zdjęć na ofertę, więc jest przestrzeń do sprawdzenia tych rozwiązań 🙂 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów