anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro Lokalnie kilka pytań

SirGuardian
#10 Popularyzator#

Witam 

Sprzedaje na firmę na normalnym Allegro. Niestety nie które produkty nie mają EAN albo Allegro robi problemy by sprzedawać PARY np pamięci ram do komputera.  Na Chacie Allegro uzykałem informacje że mogę wystawić na allegro lokalnie i tu mam kilka pytań

1) Czy dostane fakturę vat za sprzedaż (prowizje) z allegro lokalnie tak jak dostaje na normalnym allegro

2) Na normalnym allegro mogę pobrać do PDF i Excel wpłaty od  kupujących z określona datą. Czy sprzedaż na allegro lokalnie zostanie tam też zarejestrowana?.

3) Klient płaci za zwroty sam ? . na allegro normalnie klienci w większości maja Smarta to zwroty mają darmowe. A jak na lokalnie?.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

LEW433
#21 Demiurg#

Opłaty trafiają tak samo do AF a więc nic się nie zmienia. Rozliczasz się tak samo z Allegro. Kupujący mają Smarta ale tylko w określonej ilości ale tylko jak sprzedajacy go ma.

Obowiązek informacyjny

Jeśli jesteś przedsiębiorcą i sprzedajesz na Allegro Lokalnie, ciążą na Tobie obowiązki informacyjne wynikające z ustawy o prawach konsumenta. Sprawdź szczegóły w tym artykule.

ale tam masz tylko paczkomat InPost a resztę musisz wysłać samodzielnie.

oznacz moderatorów

mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@SirGuardian, wszystkie operacje z Allegro Lokalnie znajdziesz w standardowych zakładkach na Allegro.pl 

Opłaty transakcyjne, opłaty za promowania itp. z Allegro Lokalnie będą w zakładce Rozliczenia z Allegro. Jeśli masz zweryfikowane konto firmowe - automatycznie wystawimy fakturę (w cyklach miesięcznych, między 1 a 4 dniem miesiąca)

Podobnie jest z wpłatami od kupujących i wypłatami - są widoczne w zakładce Środki i historia operacji, tak samo jak operacje z Allegro.pl. Wygenerujesz tu takie same zestawienia.

Smart! na Allegro Lokalnie zaoferujesz tylko, jeśli masz konto zwykłe. Więcej na ten temat znajdziesz tutaj.

Maja
   Moderatorka