anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro lokalnie nadanie do paczkomatu

nokitelpl
#7 Wielbiciel#

Witam,

Wystawiłem aukcję w allegro lokalnie z opcją paczkomatu za 8,99, jednak przy próbie wygenerowania potwierdzenia nadania, ciągle prosi o adres nadawcy (czyli mój), jednak żaden format nie działa, w polu ul. mam wartość null. W jaki sposób mam nadać paczkę?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

xyz96
#21 Demiurg#

@nokitelpl Kiedy wystawiłeś aukcję? Być może działa to tak, że od 4 grudnia nadasz InPostem to, co zostało wystawione od 4 grudnia.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@nokitelpl Ten problem był już poruszany, brak konkretnej odpowiedzi. Nie działa bo zamówienie wcześniejsze niż weszło w życie albo problemy w Allegro.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@nokitelpl a podajesz maila alegrowego fjshfhwefhlejs@allegromail.pl

________
Κώστας
oznacz moderatorów

nokitelpl
#7 Wielbiciel#

Gdy wystawiłem nie było opcji wysyłki do paczkomatu, zmieniłem opcję dostawy w trakcie trwania aukcji, dane mam pobrane nie wiem skąd, na allegro mam wszystko ok, natomiast tutaj ul. null.

Adres email widzę normalny, zarówno swój jak i odbiorcy, nie mam tego allegrowego, który skłąda sięz przypadkowych znaków.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@nokitelpl może być problem że edytowałeś a nie wystawiłeś po nowemu po 4 grudnia ?

Przesyłkę do Paczkomatu InPost nadasz znacznie łatwiej – wszystko zrobisz na swoim koncie Allegro Lokalnie bez przechodzenia na stronę InPost! Wystarczy, że podczas wystawiania przedmiotu na Allegro Lokalnie:

• dodasz do opcji dostawy metodę Allegro Paczkomaty InPost
  • określisz cenę, którą kupujący zapłaci za przesyłkę – maksymalnie 8,99 zł brutto.

Gdy Twój klient wybierze tę metodę dostawy, w zakładce Zamówienia od kupujących wygenerujesz etykietę nadawczą, którą następnie nakleisz na paczkę. Wyślesz ją z dowolnego Paczkomatu InPost.

Opłatę za przesyłkę doliczymy do Twoich rozliczeń na koncie Allegro.

________
Κώστας
oznacz moderatorów

nokitelpl
#7 Wielbiciel#

Super, tylko  co mi po tym, że skoro kupujący kupił, wpłacił dziś pieniądze, więc co mam teraz zrobić. Skoro coś nie działa to chyba programiści są w stanie zablokować dostęp do pewnych opcji po dacie wystawienia aukcji, skoro ma działać od 4.12 to niech działa. 

Zakup został dokonany przez allegro lokalne, a nie przez allegro, nie mam tej aukcji w zamówieniach na koncie allegro.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@nokitelpl Teraz nadaj tradycyjnie, trochę drożej i dopłać te 2-3 złote, albo poproś o dopłatę kupującego. Na Allegro takie wpadki to żadna nowość.

oznacz moderatorów

nokitelpl
#7 Wielbiciel#

I za to programista dostaje kilka tys. złotych/msc, brawo allegro.

oznacz moderatorów