anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro lokalnie nieodebrana przesyłka

Client:136714807
#7 Wielbiciel

Witam, klient zakupił telefon z ogłoszenia z wpłata pieniędzy od razu, telefon wysłany następnego dnia paczkomatem, lecz kupujący nie odebrał telefonu ani nie odpisuje na żadne wiadomości na allegro lokalnie, paczka do mnie dziś wróciła odebralem ją z paczkomatu żeby się w razie czego nie walała po magazynie, co zrobić w takiej sytuacji? 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:136714807  formalnie, to telefon jest nadal jego własnością, więc spróbuj się z nim skontaktować, bo może zachorował, albo miał wypadek itd...

oznacz moderatorów

Client:136714807
#7 Wielbiciel

Wiem ze telefon jest jego własnością, odebrałem żeby w razie czego problemów nie było jakby zwrot jakis robił, tylko ten klient ani nie odpisuje ani nic tylko wyświetla wiadomości, to po prostu czekam na kontakt od niego

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:136714807  naprawdę ciężko wróżyć, może było j/w, a może kupił po pijaku i nawet nie pamięta, że kupił😉, musisz czekać na jego reakcję, bo jeśli w najbardziej czarnym scenariuszu umarł, to chyba telefon zostanie u Ciebie🤔

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:136714807 wyznacz we wiadomości realny czas na odbiór i po tym czasie zwróć pieniądze i wystąp o zwrot prowizji.

oznacz moderatorów

MOJEGRATY5
#14 Krzewiciel

Witam.

@Client:136714807 

A niby z jakiej racji?

Nie róbmy precedensów.

Na Allegro Lokalnie sprzedają osoby prywatne i nabywca nie ma prawa do odstąpienia od umowy. Przedmiot jest nabywcy. Ponieważ go nie odebrał, to wrócił do sprzedawcy, a ten niestety dość pochopnie wyjął go z paczkomatu.

Ale to nie zmienia faktu, że sprzedawca zrobił co do niego należało i więcej nic nie musi.

A z całą pewnością nie musi zwracać pieniędzy, bo nie jest to w jego interesie.

Powiem więcej - nawet gdyby sprzedawca chciał, to nie może zwrócić pieniędzy bez wcześniejszego porozumienia się z kupującym, bo jak dla mnie to nie może dysponować przedmiotem należącym do nabywcy.

Moim zdaniem należy nabywcę poinformować o powrocie paczki "na piśmie", tak by w razie czego mieć "historię korespondencji", oraz przedstawić mu możliwe dalsze postępowanie, obejmujące wyznaczenie terminu odbioru przesyłki, wraz z podaniem kosztu ponownego nadania paczki, powiększonego o ewentualną opłatę za nieodebraną z paczkomatu przesyłkę jeśli została poniesiona przez sprzedawcę.

A po upływie terminu, wyznaczonego na odbiór przedmiotu, poinformować "na piśmie" nabywcę o rozpoczęciu naliczania opłaty za dalsze magazynowanie.

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów