Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, klient zakupił telefon z ogłoszenia z wpłata pieniędzy od razu, telefon wysłany następnego dnia paczkomatem, lecz kupujący nie odebrał telefonu ani nie odpisuje na żadne wiadomości na allegro lokalnie, paczka do mnie dziś wróciła odebralem ją z paczkomatu żeby się w razie czego nie walała po magazynie, co zrobić w takiej sytuacji?
@Client:136714807 formalnie, to telefon jest nadal jego własnością, więc spróbuj się z nim skontaktować, bo może zachorował, albo miał wypadek itd...
Wiem ze telefon jest jego własnością, odebrałem żeby w razie czego problemów nie było jakby zwrot jakis robił, tylko ten klient ani nie odpisuje ani nic tylko wyświetla wiadomości, to po prostu czekam na kontakt od niego
@Client:136714807 naprawdę ciężko wróżyć, może było j/w, a może kupił po pijaku i nawet nie pamięta, że kupił😉, musisz czekać na jego reakcję, bo jeśli w najbardziej czarnym scenariuszu umarł, to chyba telefon zostanie u Ciebie🤔
@Client:136714807 wyznacz we wiadomości realny czas na odbiór i po tym czasie zwróć pieniądze i wystąp o zwrot prowizji.
Witam.
A niby z jakiej racji?
Nie róbmy precedensów.
Na Allegro Lokalnie sprzedają osoby prywatne i nabywca nie ma prawa do odstąpienia od umowy. Przedmiot jest nabywcy. Ponieważ go nie odebrał, to wrócił do sprzedawcy, a ten niestety dość pochopnie wyjął go z paczkomatu.
Ale to nie zmienia faktu, że sprzedawca zrobił co do niego należało i więcej nic nie musi.
A z całą pewnością nie musi zwracać pieniędzy, bo nie jest to w jego interesie.
Powiem więcej - nawet gdyby sprzedawca chciał, to nie może zwrócić pieniędzy bez wcześniejszego porozumienia się z kupującym, bo jak dla mnie to nie może dysponować przedmiotem należącym do nabywcy.
Moim zdaniem należy nabywcę poinformować o powrocie paczki "na piśmie", tak by w razie czego mieć "historię korespondencji", oraz przedstawić mu możliwe dalsze postępowanie, obejmujące wyznaczenie terminu odbioru przesyłki, wraz z podaniem kosztu ponownego nadania paczki, powiększonego o ewentualną opłatę za nieodebraną z paczkomatu przesyłkę jeśli została poniesiona przez sprzedawcę.
A po upływie terminu, wyznaczonego na odbiór przedmiotu, poinformować "na piśmie" nabywcę o rozpoczęciu naliczania opłaty za dalsze magazynowanie.
Pozdrawiam. Marek.