Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Wystawiłem przedmiot. Jest to skin/skórka do gry csgo. A wiec wysyłka odbędzie się poprzez platformę gry. Kupujący twierdzi, ze zapłacił przez payu, jednak w panelu lokalnie jak i na mailu widnieje informacja, ze płatność rozpoczęta NIE zakończona. Kupujący nalega, abym najpierw wysłał przedmiot, a następnie „dokończy” płatnośc. To próba scamy prawda? Jak to zgłosić? Czy kupujący musi teraz zapłacić?
Nigdy nie wysyłaj nic zanim nie zobaczysz przelewu na swoim koncie ,to cię uchroni przed problemami.
@kolekcjoner608 Nie masz środków na koncie, nie wysyłasz towaru: https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji/#!/
Nie daj się nabrać ,jak zapłaci i będziesz miał wpłatę na koncie to mu wyślij .Tu na AL było już sporo wpisów na temat takiego sposobu wyłudzeń ,przejrzyj sobie wcześniejsze wątki.
Dziękuje Wam za odpowiedzi, już zgłosiłem sprawę do Allegro i maja sprawdzić konto kupującego. Szkoda tylko, ze aż 5 dni kupujący ma na wpłatę, bo 5 dni nie mogę wystawić przedmiotu.
Lepiej poczekać 5 dni niż żałować całą wieczność.
@mysteryboxes123 Kupujący próbuje wyłudzić towar bez wpłaty. Zasada jest taka, że najpierw kupujący płaci, potem wysyłasz przedmiot. Samo twierdzenie kupującego nie wystarczy, musisz mieć pieniądze w zakładce Allegro Finanse lub na koncie bankowym. Na Lokalnie stosunkowo często dochodzi do podobnych prób wyłudzenia. Po pięciu dniach bez wpłaty ogłoszenie odnowi Ci się automatycznie.
A wtedy ten sam kupujący znów wylicytuje i na kolejne 5 dni zablokuje sprzedawce i tak w kółko można do końca świata i jeden dzień dłużej...
I właśnie co zrobić najlepiej w takiej sytuacji, kiedy ewidentnie ktoś próbuje oszukać i istnieje prawdopodobieństwo, ze zrobi to znowu?
@szejk-gmbh Wystaw na zwykłym, tam jest mniej takich "kupujących":
@mysteryboxes123 Wystawiaj na zwykłym Allegro, tam jest obowiązek zapłaty i znacznie rzadziej dochodzi do podobnych prób wyłudzenia. Klikasz "wystaw przedmiot", potem zaznaczasz niebieski odnośnik "dotychczasowy formularz", widoczny na zdjęciu na dole po prawej;