anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro lokalnie zbyt długo czas oczekiwania na paczkę

mati2378
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry. 

Sprzedałem przedmiot 03.01.2025 i nadałem tego samego dnia do paczkomatu InPost. Paczka do tej pory nie została dostarczona do kupującego do danego paczkomatu. 

Kupujący żąda zwrotu pieniędzy. Co w tej sytuacji mogę zrobić?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

mati2378
#8 Zapaleniec#

09 stycznia zgłosiłem reklamacje do inpostu ale brak odpowiedzi (paczka jest w centrum logistycznym) a po numerze paczki 04 stycznia była już w doręczeniu.

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@mati2378 

To była przesyłka Inpost Paczkomat czy Allegro Paczkomat Inpost (to są dwie różne usługi).

W przypadku usługi Inpost Paczkomat, Inpost deklaruje doręczenia paczki w ciągu dwóch dni roboczych, a gwarantuje w ciągu 5 dni roboczych, przy czym termin ten może być wydłużony o kolejne 2 dni np. w razie awarii paczkomatu docelowego czy braku wolnych skrytek.

Natomiast w przypadku usługi "Allegro Paczkomat Inpost", Inpost deklaruje dostawę następnego dnia roboczego, ale nie gwarantuje terminu dostawy. W tej usłudze nie przewiduje się więc czegoś takiego jak opóźnienie w doręczeniu (bez względu na to ile trwała dostawa, przesyłkę uznaje się za doręczoną w terminie). Jednakże przesyłka powinna być doręczona w ciągi 30 dni (po tym czasie można składać reklamację).

W obu usługach obowiązuje godzina graniczna. Przesyłka nadana po tej godzinie traktowana jest jako nadana w następnym dniu roboczym.

oznacz moderatorów

mati2378
#8 Zapaleniec#

Przesyłka Allegro paczkomaty InPost. Paczka od 10 stycznia w centrum logistycznym inpostu. Stoi nie zmienia statusu przesyłki.

oznacz moderatorów

mati2378
#8 Zapaleniec#

Czy jak zwrócę pieniądze przez allegro "zwróć pieniądze".to automatycznie paczka zwróci do mnie. Czy w końcu ja dostarczą?

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@mati2378 Podaj nam numer przesyłki, o którą chodzi.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@mati2378

Nie, bo niby czemu mieliby zawrócić przesyłkę. Jak chcesz zawrócić przesyłkę to skontaktuj się z infolinią Inpostu. 

Allegro to Allegro, a Inpost to Inpost. To są dwie oddzielne firmy.

oznacz moderatorów