Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam , Czy jeśli sprzedałem towar na allegro lokalnie to mam obowiązek go zwrócić bo dziewczyna kupującego stwierdziła ,ze "zegarek nie odpowiada jej " ? z tego co wiem jako osoba prywatna nie mam obowiązku zgodzić sie na zwrot - tym bardziej ,że kupujący odezwał sie dopiero dzisiaj i nie wiem co działo sie z towarem przez 4 dni . Oraz drugie pytanie . Czy jeśli bym zgodził sie na zwrot ,a opłaciłem już prowizję od sprzedaży to allegro lokalnie zwróci mi poniesiony koszt ?
ozdrawiam i czekam na odpowiedź
@freeq1960 tak jako osoba prywatna nie masz obowiązku przyjmować zwrotu ( typu nie pasuje, nie podoba ) reklamację musisz rozpatrzyć 🙂
Jak przyjmiesz zwrot, a możesz to zwracając kasę przez Allegro dostaniesz automatycznie zwrot, jak oddasz na konto bankowe, poproś o pisemne odstąpienie od umowy i będziesz walczył z allegro o zwrot opłaty, której nie koniecznie muszą Ci oddać 😞
No Pan napisał mi w wiadomości ,że Rozmiar nie odpowiada . Ale chyba aby przestał mi wypisywać oddam mu pieniądze i przyjmę zwrot.
Tylko mam jeszcze jedno pytanie czy jeśli nada mi paczkę na paczkomat odbiorę sprawdzę towar czy jest sprawny - bo taki był wysyłany . To dopiero po tym czasie będę mógł mu oddać pieniądze przez allegro klikajać " zwrot piniędzy" ?
@freeq1960 tak sprawdź zwrot nie oddawaj w ciemno.
Nagraj proces rozpakowania i sprawdzania 😏
Tak zrobię dzięki 🙂
Pamiętaj aby napisał Ci jakiś dokument. Musisz mieć podkładkę dla Allegro. Każ mu wpisać w google odstąpienie od umowy wzór i niech coś znajdzie, wypełni i włoży z zegarkiem.
@freeq1960 w żadnym wypadku nie oddawaj wcześniej zanim dostaniesz towar, tak możesz oddać przez allegro a nawet jest to wskazane, oczywiście poinformuj go że zgodzisz się na zwrot ale wszystkie koszty wysyłek pokrywa kupujący, bo niby czemu masz być w plecy o ile płaciłeś za wysyłkę 😄
Dziękuję wszystkim za pomoc . Już napisałem do kupującego ,że zgodzę się jak napisze odstąpienie od umowy itp .