Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Moje DROGIE Allegro,
wystawiłem na sprzedaż swój samochód.
10.12 rozpoczęło życie moje ogłoszenie. Zapłaciłem za nie 30 zł. + 4,9 za "promowanie".
20 grudnia naliczyliście 24,9 za "wystawienie" + 29,9 za promowanie.
RAZEM, prawie stówa. Nie mam pretensji o wysokość opłat ale zastanawiam się, czy w zamian za te pieniądze nie powinienem oczekiwać filtrowania kupujących - czy też pytających. Do tej pory - za stówę - kupiłem 16 wiadomości od oszustów allegrowiczowych. Wystarczy w googlach wpisać adres mailowy, którzy allegrowiczowi oszuści podają w swoich wiadomościach, żeby się dowiedzieć, że to próba wyłudzenia. Zastanawia mnie czy za 100 zł. miesięcznie nie jesteście w stanie zapewnić rzetelnego sprawdzenia użytkowników? przecież wszyscy wiemy, że każdy mail wysyłany poprzez sieć allegro jest przez Was monitorowany i doskonale znacie treść każdego maila.
a może po prostu jesteście w zmowie z tymi oszustami i od każdego oszustwa dostaje ie swoją dolę???
będę wdzięczy za odpowiedź - bo nie wiem ,czy jest sens przedłużać ogłoszenie na allegro.
P.S. z innych portali jakoś nie mam wiadomości tego typu.
Allegro ma swój regulamin a po dokładnym jego przejrzeniu sam powinieneś mieć jasność czy jest tu sens wystawiać czy dać sobie spokój.
Allegro powszechnie znane, każdy zagląda, to i ceny wyższe, biznes.
Na allegro lokalnie nie ma zabezpieczeń przed wiadomościami od tego typu oszustów i allegro nic nie robi, aby to zmienić. W zmowie z oszustami oczywiście nie są, ale też nie zależy im na tym, aby ich zablokować.
@rewq12345 Nie jesteśmy w zmowie z osobami, które dokonują różnych prób oszustw czy wyłudzeń w internecie, a tym bardziej nie zgadzamy się na taką działalność u nas. Cały czas pracujemy nad tym, aby zapobiec tego typu sytuacjom. Z uwagi na to, że nie czytamy wiadomości wysyłanych i odbieranych za pośrednictwem naszych serwerów, a jedynie je filtrujemy pod kątem regulaminu, będę bardzo wdzięczna jeśli przekażesz mi loginy użytkowników, od których otrzymałeś takie propozycje. Mogę Cię zapewnić, że dokładnie sprawdzimy te konta.
@_HolaOla_ "Cały czas pracujemy nad tym, aby zapobiec tego typu sytuacjom."
Tiaaa... pracujecie na tym od początku istnienia Allegro a efekt żaden.
"nie czytamy wiadomości wysyłanych i odbieranych za pośrednictwem naszych serwerów"
Właśnie chodzi o to że chyba ktoś powinien czytać, może nie wszystkie a część wiadomości. Które trzeba czytać, to sami wiecie doskonale, macie ludzi którzy to wiedzą tylko nie ma motywacji żeby się tym zająć. Bo kasa i tak leci, no nie?