anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro za co sprzedaący płaci?

rewq12345
#7 Wielbiciel#

Moje DROGIE Allegro,

wystawiłem na sprzedaż swój samochód.

10.12 rozpoczęło życie moje ogłoszenie. Zapłaciłem za nie 30 zł. + 4,9 za "promowanie".

20 grudnia naliczyliście 24,9 za "wystawienie" + 29,9 za promowanie.

RAZEM, prawie stówa. Nie mam pretensji o wysokość opłat ale zastanawiam się, czy w zamian za te pieniądze nie powinienem oczekiwać filtrowania kupujących - czy też pytających. Do tej pory - za stówę - kupiłem 16 wiadomości od oszustów allegrowiczowych. Wystarczy w googlach wpisać adres mailowy, którzy allegrowiczowi oszuści podają w swoich wiadomościach, żeby się dowiedzieć, że to próba wyłudzenia. Zastanawia mnie czy za 100 zł. miesięcznie nie jesteście w stanie zapewnić rzetelnego sprawdzenia użytkowników? przecież wszyscy wiemy, że każdy mail wysyłany poprzez sieć allegro jest przez Was monitorowany i doskonale znacie treść każdego maila.

a może po prostu jesteście w zmowie z tymi oszustami i od każdego oszustwa dostaje ie swoją dolę???

będę wdzięczy za odpowiedź - bo nie wiem ,czy jest sens przedłużać ogłoszenie na allegro.

P.S. z innych portali jakoś nie mam wiadomości tego typu.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

mwmonety
#21 Demiurg#

Allegro ma swój regulamin a po dokładnym jego przejrzeniu sam powinieneś mieć jasność czy jest tu sens wystawiać czy dać sobie spokój.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Allegro powszechnie znane, każdy zagląda, to i ceny wyższe, biznes.

oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz#

Na allegro lokalnie nie ma zabezpieczeń przed wiadomościami od tego typu oszustów i allegro nic nie robi, aby to zmienić. W zmowie z oszustami oczywiście nie są, ale też nie zależy im na tym, aby ich zablokować.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@rewq12345 Nie jesteśmy w zmowie z osobami, które dokonują różnych prób oszustw czy wyłudzeń w internecie, a tym bardziej nie zgadzamy się na taką działalność u nas. Cały czas pracujemy nad tym, aby zapobiec tego typu sytuacjom. Z uwagi na to, że nie czytamy wiadomości wysyłanych i odbieranych za pośrednictwem naszych serwerów, a jedynie je filtrujemy pod kątem regulaminu, będę bardzo wdzięczna jeśli przekażesz mi loginy użytkowników, od których otrzymałeś takie propozycje. Mogę Cię zapewnić, że dokładnie sprawdzimy te konta. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@_HolaOla_  "Cały czas pracujemy nad tym, aby zapobiec tego typu sytuacjom."

Tiaaa...   pracujecie na tym od początku  istnienia Allegro  a  efekt  żaden.

"nie czytamy wiadomości wysyłanych i odbieranych za pośrednictwem naszych serwerów"

Właśnie chodzi o to że  chyba ktoś powinien czytać,  może  nie wszystkie  a  część  wiadomości.  Które  trzeba czytać, to  sami wiecie  doskonale,  macie ludzi którzy  to wiedzą  tylko  nie ma motywacji  żeby  się tym zająć.  Bo kasa i tak leci, no nie?

oznacz moderatorów