Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, w jaki sposob mogę odwołać ofertę złożoną przez kupującego na mojej aukcji? Nie chcę jednak sprzedawać przedmiotu...
Na Lokalnie nie ma możliwości odwołania oferty. Zakończenie licytacji przed czasem spowoduje, że wygra ją osoba najwyżej licytująca, która będzie miała możliwość zapłaty, a Allegro naliczy sprzedawcy opłatę za obsługę transakcji.
Masakra-wystawiasz towar na licytację,cena nie pykła to już nie chcesz jej sprzedać.Tak jak pisał xyz96, jak klient już zapłacił to masz zwrócić kwotę,a Allegro i tak swoje weźmie.Swoją drogą niezbyt fajne praktyki.
@pulkownik66 Był tu jakiś czas temu wątek kobiety, która wystawiła telefon męża by sprawdzić czy będzie zainteresowanie. I cytuję:
"...i ktoś po chwili kupił go ale okazuje się, że telefon nie jest na sprzedaż. Mąż mnie zabije"
🤣
Dobrze że wystawiła telefon, a nie męża.😁
@pulkownik66 Jego też mogła wystawić, może bardziej by się opłacało 🤣
No nie wiem- Ani męża, ani telefonu /pewnie by go zabrał/
@Sarula1990 Jest wyjście z tej sytuacji. Wystarczy, że ktoś zalicytuje bardzo wysoką (zaporową) cenę, której już nikt nie przebije, a potem nie zapłaci. Po 5 dniach zawarta umowa będzie automatycznie rozwiązana, Allegro nie naliczy opłaty za obsługę transakcji, ale oferta po tych pięciu dniach się wznowi z ceną wywoławczą. Trzeba tego pilnować i po wznowieniu natychmiast ją zakończyć, gdy nie będzie jeszcze żadnych ofert kupna 🙂