anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Blokada konta na allegro lokalnie

callmeflippin2
#8 Zapaleniec#

Wystawiłem aparat Canon na sprzedaż na Allegro lokalnie i ktoś go kupił. 15 minut później została nałożona blokada konta a pieniędzy nadal nie ma.

Co mogło pójść nie tak?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@callmeflippin2 tę kwestię może wyjaśnić tylko Dział bezpieczeństwa, sprawdziłam, że prowadzisz już z nami korespondencję e-mailową, więc muszę poprosić Cię o cierpliwość, odpowiedź otrzymasz w sprawie nr 53535980.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

callmeflippin2
#8 Zapaleniec#

Po przeczytaniu regulaminu domyślam się że chodzi o sprzedaż marki Cannon. Tylko sami mnie przekierowaliście ze sprzedażą na Allegro Lokalnie

c1.png😕

oznacz moderatorów

callmeflippin2
#8 Zapaleniec#

Czy mogę przez to rozumieć że transakcja nie została zawarta?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@callmeflippin2 transakcja została zawarta i nie chodzi o sprzedaż produktu marki Canon. 
Nie mógłbyś wystawić przedmioty z tą ofertą na Allegro.pl, ale na Allegro Lokalnie możesz wystawić taki przedmiot. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

callmeflippin2
#8 Zapaleniec#

Dopóki nie otrzymam środków to chyba z mojej strony nie jest? 😕 A nawet chciałbym ją w sumie anulować, jak mogę to zrobić? Na pewno chciałbym uniknąć zamrożenia środków przez 60 dni 😕

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@callmeflippin2 kupujący powinien otrzymać od Ciebie przedmiot, ponieważ zapłacił za to zamówienie, a jego wpłatę zobaczysz tutaj
To, że Twoje konto zostało zablokowane, nie powinno wstrzymywać wysyłki do kupującego. 
Na Allegro Lokalnie nie ma możliwości anulowania zamówienia, jeśli nie zrealizujesz zamówienia, będziesz musiał zwrócić wpłatę kupującemu. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

callmeflippin2
#8 Zapaleniec#

A czyli pieniądze jednak doszły, no to trudno

oznacz moderatorów

callmeflippin2
#8 Zapaleniec#

Po sprzedaży towaru moje konto zostało zablokowane a ja towaru nie będę w ciemno wysyłać.  Kupujący wszczął allegro protect i po wyjaśnieniu zgodził się na zwrot środków. Proszę o zwrot środków kupującemu z mojego zablokowanego konta.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@callmeflippin2 zwróć z poziomu zakładki zamówienia w szczegółach masz przyciski ZWRÓĆ PIENIĄDZE

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@callmeflippin2 możesz samodzielnie zlecić zwrot dla kupującego w zakładce Ostatnio sprzedane.
Przy wybranym zamówieniu kliknij [szczegóły]. Kliknij [zwróć pieniądze]. Zaznacz, z jakiego powodu chcesz oddać kupującemu pieniądze. W Podsumowaniu wyświetlimy Ci cenę produktu i koszt wysyłki, którą opłacił kupujący. Zobaczysz też kwotę opłaty za sprzedaż, którą zwrócimy na Twoje konto. Zapoznaj się z podsumowaniem i kliknij [zwróć pieniądze].

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

client11546
#11 Animator#

na ALLEGRO jest już od dawna nie tak

oznacz moderatorów