anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Blokada rachunku

zczado
#1 Nowicjusz#

Witam, od 2 lat mam zablokowana sprzedaż mimo uregulowania wszystkich zaległości, kontaktowałe sie z alegro kilka razy bezskutecznie . co robić?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

Monika__L
#16 Inspirator#

być może to nie zaległość powoduje blokadę. Powód miałeś ma mailu

oznacz moderatorów

zczado
#1 Nowicjusz#

Tak oczywiście , powodem blokady było nie wysłanie towaru w terminie do kupującego oraz brak odpowiedzi w dyskusji. Niestety nie wiedziałem  ze aukcja się wznowi automatycznie , w międzyczasie urodził mi się syn i przez miesiąc nie zaglądałem na allegro.

Jak tylko  zauważyłem co się dzieje uregulowałem płatniosć z allegro i kupującymi ( zwrot pieniędzy). niestety mimo kilku prób kontaktu w dalszym ciągu mam blokadę.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Powiedz jeszcze, że to było wystawione w czasie kiedy serwis miał błędny komunikat na prywatnych kontach informujący, ze autowznawianie nie wznawia sprzedanych. Nie wiem kiedy zaczęli to wznawiać ale wiem, że odkryłam to w maju 2023 i po moim poście komunikat naprawili. Akurat pamiętam, bo cały kwiecień przygotowywałam oferty z datą wystawienia na początek działalności 1-go maja. Jak się zorientowałam, że sprzedane się wznawiają to miałam już ponad 500 ofert wystawionych. I oczywiście brak opcji masowej edycji.  Jak to zostało wystawione wcześniej to bana dostałeś Ty, a zawiniło Allegro. 

oznacz moderatorów

zczado
#1 Nowicjusz#

Przedmioty wystawiłem w sierpniu 2022 , nawet nie wiedziałem ze jest coś takiego jak autowznawianie . Konto mam od 18 lat ale sprzedaje okazjonalnie.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Zawsze było, tylko że było bez sprzedanych egzemplarzy. To późniejsza zmiana, którą uparcie trzymają. Ale niestety nie wiem kiedy to zmienili dokładnie. Nadal mi to robi syf na prywatnym, choć w sumie i tak mniejszy niż wymagania do smarta na firmowym...

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@zczado poprosiłam już zespół o odpowiedź dla Ciebie, więc wiadomość od nas otrzymasz w korespondencji numer 46800897. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów