Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Nigdy nie sprzedawałam nic na Allegro i posiadam to konto od kilku dni.
wystawilam na sprzedaż kosmetyki Chanel, sprzedaż zakończyła się sukcesem, dostałam nawet wiadomosc od kupującej ze jest zadowolona i dziękuje (wczoraj doszła do niej przesyłka)
Próbowałam podtwierdzic moja tożsamość i nr konta bankowego
od soboty mam blokadę na konto, pisałam w tej sprawie dwa maile a od samego Allegro nie otrzymałam informacji zwrotnej
to jest 400 zł, Allegro nie ma prawa przetrzymywać moich pieniędzy, zwłaszcza bez żadnego powodu
jak wspominałam nigdy nie sprzedawałam nic na Allegro i to jest moja pierwsza zakończona pozytywnie transakcja
czy zgłoszenie na policję coś mi pomoże?
Jest taki zapis w regulaminie, zgodnie z którym Allegro i operator płatności mogą Ci nałożyć blokadę wypłat. Jeśli kupujący nie zgłoszą zastrzeżeń, otrzymasz pozytywne komentarze, po pewnym czasie wypłaty Ci odblokują. Nie mogą sobie przywłaszczyć Twoich pieniędzy.
Pisze ze będę mogła wypłacić te środki w październiku za rok
mam blokadę na całe konto, jak kupujący zatem może wystawić mi komentarz?
wyslalam im screena z rozmowa z kupująca gdzie pisze ze otrzymała paczkę i jest zadowolona
Za rok? Niemożliwe, wtedy zażądasz odsetek. Musisz czekać na odpowiedź z Allegro, czasem trwa to 2-3 dni. Tutaj forumowicze Ci nie pomogą.
Twoje dane do wypłat zostały zweryfikowane i zaakceptowane. Znajdziesz je w zakładce Ustawienia wypłat.
Wypłaty będą wstrzymane do 12 października 2021roku. Po upływie tego terminu środki będziemy wypłacać na konto:
Moim zdaniem to jest jakiś błąd.
@Client:91165733 - spokojnie. Zrób wszystko co Ci zalecili w mailu, i Ci odblokują. Easy. Po co od razu Policja ? Czym mieliby się zająć ? przetrzymywaniem środków ? Na bank napisali o co Im chodzi, zrób jak pisza i po sprawie. Jeszcze się będziesz cieszyć sprzedażą na Allegro przez wiele lat, a jak zaczniesz od ciężkich dział to raczej Ci nie potrzebne, i nie pomoże. Spokojnie, krok po kroku.
Na gorze widnieje u mnie pasek gdzie pisze ze Allegro zablokowało mi konto a szczegółowa wiadomość znajdę na mailu
szukalam w koszu, spam, innych itd nie ma w żadnym folderze
od soboty napisałam już do nich 3 wiadomości
(dzisiaj próbowałam skontaktować się przez whatssap) i niestety cisza.
@Client:91165733 - jeśli jest dostępny (czasami jest, czasami nie) CZAT na dole w pomocy (troch trzeba poklikać) to to jest najszybszy i wg mnie najlepszy sposób na kontakt. Dodatkowo możesz zapisać CZAT żeby zapamiętać co robić, lub mieć jakąś podkładkę. Spróbuj to.
@Client:91165733 A może przypomnij sobie czy nie masz jakich wcześniejszych grzechów wobec Allegro, może niezapłacone zobowiązanie na innym koncie, albo inne nierozliczone wykroczenia. Były tu osoby którym blokowano konto za stwierdzone wspólne użytkowanie konta z innym użytkownikiem który podpadł, nie opłacił zobowiązań itp.
Dobrze radzi terazauto, wejdź na czat i spróbuj dowiedzieć się co jest na rzeczy.
Policja nic do tego nie ma, może się okazać że skarżysz na siebie.
ps. jeśli nie dostajesz powiadomień to znaczy że w systemie mają inny namiar do ciebie. Sprawdź ustawienia swojego konta i numer telefonu
@Client:91165733 Jeszcze uzupełnienie. Był i pisał tutaj na Gadane użytkownik któremu zablokowano konto dlatego że kupił telefon od innego zablokowanego użytkownika.
Allegro powiązało jakoś te sprawy i uznali że obaj są wspólnikami. Sprawa jednak dobrze się skończyła jeśli dobrze pamiętam.
Więc nie dziw się niczemu, nie bierz niczego do siebie ale staraj się wyjaśnić.
@Client:91165733 Pisz tutaj https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=28111aef-fc3d-4ee0-a94e-d1d7ac01fa65
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄