anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Blokady, antyflood i inne dziwactwa

Shadow_Angel
#11 Animator

Nie wiem, czy to tylko ja tak mam, ale dzieje się to nagminnie. Na czystym systemie.

Dla przykładu, wyszukuję grę: "Doom". Pojawia mi się kilka kategorii na liście. 

Klikam w drzewie, i wchodzę glębiej i glebiej i... aż do 5 czy 6 razy i blokada..

Blokada wygląda tak, że zwiesza się strona, i cały czas czekam aż się pojawi ta wynikowa, czyli wisi, kreci mi sie kursor i nic. I tak czekam i czekam, i widzę na razie tylko stronę na której jako ostatniej kliknąłem w link "dalej", czy w kategorię czy cokolwiek.

W końcu, po hmm.. 2minutach może ? Nagle stop, strona ta sama co ostatnio ale już nie wczytuje nic. Klikam, i ładnie czyta kolejne linki.

Jest jakis problem, że po przejściu 5-6 razy AllegroLokalnie blokuje żądanie, coś sprawdza - nie mam bladego pojęcia co - i wraca, tyle że nie pokazuje np 403, albo 404, czy inne takie tylko pozostaje na stronie z której kliknąłem ostatnio w link.

To jest do tego stopnia uciążliwe że się powtarza, bez przerwy. I na moim starszym Win7 64bit i na nowym Win10. Wszędzie. Nawet w pracy, jeśli w przerwie przeglądam.

A najgorzej, jak wystawiam przedmioty, kiedy poklikam kilka razy i kolejny klik ma być do przejściado kolejnego kroku, tj. ustawienia ceny itp.. i efekt mam taki:

firefox_6QlOPOLV5y.png

Efekt jest taki, że czekam i czekam już 10min... i dalej nic. Klikam "cofnij" w przeglądarce aby pokazać poprzednie dane, żeby nie utracić tego co skomponowałem w polu "opis" i.. cofam a tu to samo.. tak samo, wyblendowane i wczytuje.. coś nie wiem co.

To jest bardzo irytujące. To się dzieje już generalnie długo.

Podobnie jak skrypt do obracania zdjęć przy edycji oferty - pierwszy obrót, tak jak chcę ustawiam, i pyk, jest!

Ale kazdy kolejny, w dowolnym zdjęciu, robi mi obrót -90 - tzn np obracam w prawo o 180, to obraca mi o 90, albo obracam o 270, to obraca o 180.. i muszę drugim razem poprawiać, bo inaczej, jeśli ustawię od razu jak chcę, to mu np ucina te szerokie zdjęcia - tzn te widescreen, bo nie mam kwadratów przecież.

Strasznie niedopracowana ta strona, boję się co muszą sobie myśleć przedsiębiorcy na zwykłym Allegro, jakie to oskryptowane jest.

No nic, mam nadzieję że ptoblem zniknie może w tym roku.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

Shadow_Angel
#11 Animator

Nie mogę edytować mojego własnego posta, dlatego dopiszę poniżej jeszcze dwie rzeczy które po prostu rozwalają system... ;(

1) Wypełniłem wybrane pola cech, uzupełniłem opis, tytuł, zdjęcia dodałem i obróciłem. Ustawiłem cenę, lokalizację i inne tam po drodze. I ostatni krok - na czerwono, że w 1kroku mam poprawić cechy. Tutaj jaja jak berety. klikam, i pzrechodzę do kroku1 a tu brak w ogóle czerwonych czy jakiejkolwiek informacji co poprawić ! I szukam i męczę, i ustawiam nawet te niepotrzebne cechy a tu nic. Wracam do kroku 3 i znowu do 1... i tak w koło. Czy tu działa jakiś system informacji co poprawić po za tekstem: "uzupełnij cechy" ?

firefox_Lmk5rF0I5S.pngfirefox_r791QdzFzq.png

2) Wynika trochę z pierwszego, bo kliknąłem jedną z dwóch zasugerowanych kategorii - miałem wybraną "pudełkowe" ale zmieniłem na "cyfrowe", bo pomyślałem że tutaj jest jakiś błąd skryptu, i.. masz Ci los, odkryłem kolejny problem. Tutaj podziało się coś magicznego, otóz zniknły pola z cechami.. cały ten element, pusto, nie ma. Reszta pozostała na miejscu.

firefox_mcmSHlMtDP.png

I tak oto na sam koniec, jak już chciałem powrócić do kroku 3 mam... oczekiwanie, wczytywanie, wszystko nieczytelne, zblendowane i "myśli".... i tak czekam do teraz. Pomyślałem że się podzielę z Wami doświadczeniami. I co teraz ? Trzeci raz od nowa ? Od nowa formatowanie, wklepywanie tekstu (bo allegro wyłączyło autocomplete dla pól formualrzy). O malo nie rozwaliłem stolika z nerwów. Ehh...

Magia czyni cuda, poczaruję i może przejdzie. A jeśli jeszcze na coś natrafię, to chętnie się tym podzielę o tutaj.

oznacz moderatorów

Shadow_Angel
#11 Animator

Aktualizacja: co do wypełnianai cech, wystarczy... zadnej nie uzupełnić i wtedy przechodzi. Ale oczywiście nie wiemy, która powoduje problem. Więc to tlyko dla informacji.

Kolejny bug...

Edytor w opisie pozwala używać nie tylko pogrubienia klawiszami skrótu, ale także kursywy. 

Niestety, czasem przy przekopiowaniu treści z innego miejsca w internecie, często kopiuje się także struktura "html". No i tym razem kursywy przekopiowały mi się nie jako <i> a jako <em>. Jeśli użyty bezpośerdnio na wyrazach, to widać gdzie i się poprawia - bo widać że kursywą zapisane ale jeśli nie to... efekt jest taki: akurat "<em> </em>" miałem pomiędzy dwoma wyrazami, i wtedy... nie jest widoczne. Dopiero widać w opisie po wejściu w ofertę !!! 

Wchodzę i patrzę.. a tu jakieś "<em>" w tekście... oO

Shadow_Angel_0-1771196922909.png

oznacz moderatorów