anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Blokowanie ogłoszeń

Client:72586846
#7 Wielbiciel#

Witam, na początku nadmienię, że nie wiem czy na dobrym forum pisze posta.

Chyba największym problemem sprzedających na allegro lokalnie jest blokowanie ogłoszeń poprzez kliknięcie przez kupującego Kup Teraz i nie opłacenie zakupu.. Ogłoszenie jest zblokowane na 5 dni... generalnie nawet konkurencja może tak klikać aby zwiększyć szansę na swoją sprzedaż. Jest możliwość zrobienia jakieś ankiety żeby usunęli to ustrojstwo ? Nie wiem w jakim celu ma służyć blokowanie ogłoszenia, chyba tylko żeby denerwować sprzedających. 

Zachęcam innych sprzedających do dołączenia do dyskusji.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:72586846 zgłoś pomysł a z drugiej strony ile miało by to być, przecież z reguły sklepy internetowe dają 7 dni na opłacenie czasem przelew idzie na poczcie 3 dni 🙂

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zg%C5%82o%C5%9B-sw%C3%B3j-pomys%C5%82/idb-p/zglos-pomysl 

________
Κώστας
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Sklepy internetowe to inna bajka.

Kto korzysta jeszcze z poczty do zakupów? Mamy ćwierć 21 wieku. Na zwykłym allegro chyba niema czegoś takiego? Jak jest to proszę mnie poprawić.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:72586846 na zwykłym allegro jest 7 dni przy kup teraz i 30 przy licytacji więc i tak macie lepiej, zdziwił byś się ile osób płaci na poczcie czy przelewami 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

A to nie wiedziałem. Wydawało mi się, że jak dasz kup teraz i przekieruje Cię do płatności i jak klikniesz przelew to od razu wchodzi że opłaciłeś zakupy.. 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:72586846 nie do końca, może też wybrać przelew tradycyjny i dostanie od PayU numer konta i tytuł a taka płatność jest u Ciebie jako rozpoczęta i czeka na zaksięgowanie i tu można zrobić przelew z konta bo nie wszystkie banki obsługują szybkie przelewy lub iść na pocztę a to się księguje kilka dni 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie, ale możesz od razu płacić, ten problem był poruszany wielokrotnie, Allegro zna temat i nic z tym nigdy nie zrobiło.

oznacz moderatorów