anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak przekreślenia przy różnicy ceny powyżej 5%

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:81166761
#8 Zapaleniec

Witam,

jak zapewne każdy wie, na Allegro lokalnie istnieje mechanizm przekreślania cen.

Jeśli wystawiliśmy produkt w danej cenie, a potem ją obniżymy (o co najmniej 5% ceny podstawowej), nowa cena powinna zostać przekreślona. Ponadto, przy obniżce o ponad 10%, powinna pojawić się dodatkowo adnotacja z wartością liczbową (punktami procentowymi).

Ten mechanizm jest o tyle użyteczny, że umożliwia klientom łatwe szacowanie, czy obniżka jest zadowalająca.

Problem w tym, że nie działa mi to. Wystawiłem przedmiot (elektronarzędzie) za 750 zł (wartość w oficjalnym sklepie sprzed kilku miesięcy – obecnie nie jest w sprzedażny). Obniżyłem cenę do 530 zł (domyślnie za tyle chcę sprzedać) i nie ma przekreślenia.

Co robię nie tak?

-Czy system się zawiesił?

-Zmienił się regulamin i nie ma możliwości przekreślenia ceny bez dodatkowego promowania oferty?

-A może system, błędnie wykrył cenę, jako zawyżoną (przedmiot nie jest obecnie w sprzedaży, więc może automatyczny system pomylił przedmiot z tańszą wersją)? Jeśli tak, to jak to zgłosić do supportu?

Z góry dzięki za pomoc

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2
la_nika
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Client:81166761 początkowa cena tej oferty to 530 zł, później ją podniosłeś na 750 zł i ponownie obniżyłeś, a my bierzemy pod uwagę początkową cenę. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Client:81166761
#8 Zapaleniec

Dziękuję za pomoc

oznacz moderatorów