Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzien dobry, zakupiłem po przez Allegro lokalnie karte graficzna dostawa odbywała sie przez paczkomat inpost. Odebrałem paczke ktora okazała sie pustym pudełkiem. Sprzedający twierdzi ze ktos zawartość ukradł w co osobiscie nie wierze. Do inpostu zgłosiłem protokół szkody oraz reklamacje ktore zapewne odrzuca a na Allegro rozpaczałam dyskusje natomiast pracownik Allegro każe czekac 30dni na rozpatrzenie decyzji przewoźnika w stosunku do reklamacji przez sprzedającego. Czym podyktowany jest taki ruch gdy jako kupujący zostaje oszukany i program ochrony kupujących w moim przypadku bedzie zależny od decyzji przewoźnika ktory na 99,9 umyje rece ? Czy sprawe warto od razu kierować na policję ?
Tak warto skierować na Policję, zapewne przewoźnik nic nie zrobi a Allegro przy zakupie od prywatnego to czeka na decyzję ponieważ za przesyłkę sprzedajacy odpowiada do chwili nadania, więc????
@LEW433 W takim przypadku jesli przewoźnik odrzuca reklamacje, POK nie ma zastosowania?
To może być różnie z tym, gwarancji nie ma. Łatwiej będzie jak będzie zgłoszenie na Policji. 🤔
@yangseller tak zgłoś na policje, może było więcej takich przypadków i to połączą, pamiętaj że przy zakupie od osoby prywatnej na Ciebie przechodzi ryzyko utraty lub uszkodzenia w momencie nadania paczki przez sprzedawcę 😞
@yangseller byl watek na forum z rtx 3090 i poszlo 10k z pistu kupujacy zostal z niczym. Przewoznik allegro i sprzedawca sie wyparli policja umozyla bo zlozyl zawiadomienie po miesiacu z okladem odparowaly nagrania etc lec na policje w te pedy zeby zdazyli material dowodowy zebrac