Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Osoba kupila ode mnie przedmiot na allegro lokalnie. Po otrzymaniu napisala ze przedmiot jest niesprawny i chce dokonać zwrotu. Mimo moich wątpliwości (bo wysyłam przedmiot nowy więc o zepsuciu nie ma mowy) zgodzilam się na zwrot. Pieniądze zostały odeslane a produktu nie ma. Czy jest możliwość aby ta osoba nie mogla juz korzystać z allegro i oszukiwać ludzi?
Oddałaś kasę bez zwrotu towaru? napisz do niego że czekasz na zwrot bo inaczej zgłosisz na Policję.
Napisalam ale zero odpowiedzi
To zgłoś na Policję.
Szczerze to obawiam się że dla 100 zl nawet nie będą chcieli przyjac zgłoszenia bo to jak mowia niewielka szkodliwość. Prędzej chyba allegro by mi pomoglo - program ochrony kupujacych czy jakos tak.... W sumie mogłabym odpuscic ale nie widzę powodu aby to robic...
Ochrona kupujących a nie sprzedających! Policja musi przyjąć zgłoszenie.
@Eveline2021 po 1 muszą przyjąć zgłoszenie, po 2 art 286 oszustwo czyli doprowadzenie do niekorzystnego rozporządzenia majątkiem ścigane jest jako przestępstwo od kwoty nawet 1 grosz, po 3 ap musisz mieć notatkę ze zgłoszenia na policji by ci zwrócili
Zależy mi bardziej aby ten użytkownik został zablokowany na allegro i nie mogl Oszukiwać innych
@Eveline2021 Nie wydaje mi się aby była możliwość zablokowania takiego kupującego, chociaż jest bardzo prawdopodobne że na taką blokadę on zasługuje.
Allegro nie blokuje użytkowników którzy przynoszą zyski, a zyskiem Allegro jest prowizja ze sprzedaży, no i brak wypłaty z Protect. Allegro przyzna może nawet order takiemu kupującemu.
Twoim błędem był zwrot pieniędzy kupującemu, przyznałaś w tym momencie że jego reklamacja była uzasadniona. Ale nie wiń siebie, gdybyś odmówiła tego zwrotu prawdopodobnie uzyskałby zwrot z Allegro Protect a ciebie obciązyliby kosztem.
Takie niestety są uroki sprzedaży na Allegro, na przyszłość zastanów się czy nie taniej będzie wyrzucić przedmiot lub ofiarować ubogim niż sprzedawać na Allegro.