Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
dzień dobry zapewne to moja wina w ogłoszeniu sprzedaży zaznaczyłem opcję paczkomat - pobranie i kupujący złożył takie zamówienie to była moja POMYŁKA.....ja nigdy nie wysyłam za pobraniem tylko wtedy jak kupujący wpłaci pieniądze za pośrednictwem allegro
tu moje pytanie co teraz mam zrobić żeby nie narobić ,,kłopotu,, zaznaczam że napisałem do kupującego że wystawiając ogłoszenie sprzedaży zrobiłem ,,babola,, zaznaczając POBRANIE
z góry dziękuje za rzeczową odpowiedź
pozdrawiam Allegro i ,,społeczność,, Piotr
Sprzedaż jako osoba prywatna czy firma?
prywatna
@pit39pit39 ale czemu nie możesz wysłać za pobraniem?
Wystaw ponownie z poprawną opcja transportu i napisz prośbę do kupującego aby napisał Ci odstąpienie od zakupu i kupił ponownie w nowej ofercie.
,,czemu,,? a czemu zadajesz takie pytanie ? to nie ma nic do zaistniałej sytuacji
pytanie było: co dalej?
Nikt Cię nie zmusi do wysłania, gorzej z prowizją ponieważ zostanie pobrana i jak nie będziesz miał dowodu na brak transakcji mogą nie zwrócić.
@pit39pit39 Jeżeli masz kontakt z kupującym, to wysłałbym mu to za pobraniem. Ja sprzedaję na allegro i ok. 5% wysyłek mam za pobraniem.
kiedyś wysyłałem za pobraniem .....a teraz NIE WYSYŁaM takie są fakty
a jeszcze jedni to niech kupujący wpłaci do allegro i ja wyślę co za problem przecież ma gwarancję że towar w najgorszym razie pieniądze wrócą
@pit39pit39 udostępniłeś pobranie to powinieneś tak wysłać. Inaczej allegro pewnie nie zwróci prowizji, bo do transakcji nie dojdzie z Twojej winy. Zawsze można się skontaktować z kupującym, np. telefonicznie, aby mieć pewność, że dane nie są lewe i że ma zamiar odebrać.