anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy mogę wynienić towar zamiast zwracać pieniądze?

LegitnySeller
#7 Wielbiciel#

Kupujący, zarządał zwroty środków, czy ja zamiast tego mam prawo wymienić to konto?

oznacz moderatorów
25 ODPOWIEDZI 25

LegitnySeller
#7 Wielbiciel#

Co to znaczy że nałożono mi sankcję na konto i jak zakończyć dyskusje, gdyż kupujący mnie szantażuje

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

To znaczy, że masz załatwić sprawę z kupującym tak, aby był zadowolony, czyli zrekompensować mu nieudany zakup lub przyjąć towar z powrotem i oddać wszystkie koszty. W przeciwnym razie sankcje nie zostaną zdjęte, a dodatkowo Allegro po wypłacie kupującemu rekompensaty z POK może żądać od Ciebie zwrotu kosztów i konto całkowicie zablokować.

Sankcje to pewnie blokada wystawiania nowych ofert.

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

Powinieneś przesłać te jego groźby do allegro. Rozmowę prowadź z nim meilowo przez formularz allegro .

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@LegitnySeller Jesli chcesz uzyskać pomoc - napisz więcej szczegółów.

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

LegitnySeller .Sankcje czyli blokada . Do wyjaśnienia pewnie nic nie sprzedasz . Dalej idąc kupujący złoży wniosek do POK o rekompensatę , którą otrzyma , a Tobie allegro wystawi rachunek .

oznacz moderatorów

ZibiK30
#18 Luminarz#

@LegitnySeller Tak bez powodu i Cię szantażuje? Zgłoś na policje, to karalne 😄

A co takiego się stało, ze kupujący się tak uwziął na Ciebie?

Opinia na Allegro może być śmieszna ciekawa lub druzgocąca

Link do pomocy Allegro Kliknij i napisz

oznacz moderatorów

LegitnySeller
#7 Wielbiciel#

dałem mu konto, później faktycznie przestało działać, zgłosił problem z zamówieniem i dałem mu nowe, a on mówi że nie jest połączone z xboxem i mnie szantażuje mnie allegro i mówi, że chce tylko i wyłącznie zwrot. Jakie mam prawo? I czy mogę wysłać nowe zamiast pieniedzy?

oznacz moderatorów

ZibiK30
#18 Luminarz#

@LegitnySeller Raczej żadnego prawa nie masz, bo allegro zabrania od 04.01.2021 sprzedawania takich kont typu dostępów (login,hasło) Ciesz się, ze Ci nie zablokowali i nie usunęli aukcji, ale to tylko dlatego, ze chcą tez zarobić na Tobie a Ty i tak będziesz musiał pewnie zwrócić kasę kupującemu 😉

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@LegitnySeller Szantażuje, nie znamy sprawy i wypowiedzi drugiej  strony. Skoro jesteś poszkodowany zgłoś odpowiednim służbom. Nie zakończysz sporu, nie odblokują konta.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@LegitnySeller aby Twoje konto zostało odblokowane powinieneś wyjaśnić sprawę z Kupującym w dyskusji, widzę, że wczoraj napisałeś, że postanowiłeś zwrócić środki Kupującemu. Mam nadzieję, że teraz dyskusja zostanie oznaczona jako rozwiązana, a Twoje konto będzie odblokowane. @ZibiK30 to prawda od 4 stycznia nie można na Allegro sprzedawać dostępu do kont z grami komputerowymi, ale nie dotyczy to gier darmowych (free-to-play) takich jak League of Legends, Fortnite czy World of Tanks. W takich przypadkach Sprzedający oferuje Kupującemu np. osiągnięty w danej grze poziom, rozwiniętą postać lub unikalną zawartość. Nie można jednak sprzedawać dostępu do kont, do których, poza bezpłatnymi są także przypisane gry płatne.   

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!

oznacz moderatorów

ZibiK30
#18 Luminarz#

@la_nika To jak powinienem zrozumieć np warunki licencji producenta  League of Legends?

licencja.png

Źródło: https://www.riotgames.com/en/terms-of-service-PL

Nie chce mi się pozostałych sprawdzać, ale jestem pewien że będzie to samo 😉

Wiem, już mnie bardziej nie lubisz 😛

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@ZibiK30 nie zaskoczę Cię moją odpowiedzią - muszę to skonsultować 😉 Wrócę tutaj z informacją, gdy tylko otrzymam odpowiedź! Lubię takie merytoryczne uwagi, dzięki nim dowiaduję się więcej, więc dziękuję za wszystkie 🙂

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@ZibiK30 wracam, ale otrzymałam odpowiedź, że jest to pytanie do twórców tej licencji 🙂  

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!

oznacz moderatorów

ZibiK30
#18 Luminarz#

@la_nika 😂 To tak jak by mnie ktoś zapytał dlaczego łamie regulamin allegro a ja bym go odesłał do twórców tego regulaminu 😄

No, chyba, ze ta licencja i warunki które są na podanej przeze mnie jest jakaś fałszywa 😉

Ale spoko 😄

Ps. mam nadzieje że z tą inną sprawą też nie będziesz mnie odsyłała to twórców przepisów prawa 😄

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@ZibiK30 z tą drugą sprawą - mam nadzieję, że szybko uzyskam zadowalającą odpowiedź, którą będę mogła Ci przekazać 🙂

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@ZibiK30 hmm a mnie na przykład zastanawia czy skoro allegro umożliwia sprzedaż wartości wyraźnie zastrzeżonych przez producenta jako wartości nie będących własnością gracza  to czy taki RIOT tudzież inny Wargaming nie pokusi sie o sprawe na drodze cywilnej .

Pomijając to że sprzedaż wartosci/rzeczy do której nie ma sie praw własnosci to zdaje sie paserstwo.

Ot takie teoretyczne rozważania:)

oznacz moderatorów

ZibiK30
#18 Luminarz#

@_Likos_ Z pewnością jeśli tylko się o tym dowie 😂 Ale ja nie naskarżę bo i też nikt mi za to nie zapłacić ani nic nie da 🤣 Niech sobie sami pilnują swoich biznesów 😛

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@ZibiK30 ja też nie naskarzę 🙂 Teoretyzuje sobie 🙂

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@la_nika Czy aby na pewno Fortnite się łapie (w końcu to konto Epic)?

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów