anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co zrobić, gdy ktoś kto wygrał licytację i nie zapłacił za przedmiot. Prawdopodobnie fake konto.

Aseri15
#7 Wielbiciel#

Witam.

Chciałbym się dowiedzieć, co zrobić, jeżeli wystawiłem przedmiot na licytację, licytacja się zakończyła, wygrał ją jakiś użytkownik, choć mam wrażenie, że jest to jakieś fake konto, które ma za zadanie blokować sprzedaż ( nie wiem po co, na co i dlaczego ), bo czytałem w internetach, że są takie "trolle".

Minęło około 12 godzin i teraz nagle kupujący zaczął zadawać jakieś dziwne pytania, które mógł zadać w trakcie licytacji ( a nie po jej zakończeniu ), mimo, że w ogłoszeniu były informacje nt. oferowanego przedmiotu i mam wrażenie, że miga się teraz od zapłacenia należności.

Co mogę w takiej sytuacji zrobić ?

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

gdvorek
Moderator
Moderator

@Aseri15 doprecyzuj proszę o jakim zamówieniu piszesz?

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

Aseri15
#7 Wielbiciel#
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#19 Nestor#

@Aseri15  podaj numer zamówienia, bo ten link prowadzi do nikąd 😉 tylko Ty go widzisz

oznacz moderatorów

Aseri15
#7 Wielbiciel#

Nigdzie nie mam numeru zamówienia...

Ewentualnie podaję numer oferty: 8e677b80-3aec-4068-91bc-89bc68c2f962

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@Aseri15 zgłosiłem to konto kupującego do weryfikacji. Nie podawaj tu danych klientów.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

Aseri15
#7 Wielbiciel#

@gdvorek Wiadomo coś ? Co dalej z moją aukcją ?

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Aseri15 konto kupującego zostało zgłoszone do weryfikacji przez nasz dział bezpieczeństwa. Nie informujemy o ewentualnych krokach względem niego. Natomiast jeżeli chodzi o Twoją ofertę: nie możemy anulować zakupu klienta. W przypadku Allegro Lokalnie transakcję uważa się za zawartą po dokonaniu płatności przez kupującego. Jeżeli nie zrealizuje płatności, będziesz mógł wznowić ofertę. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Aseri15
#7 Wielbiciel#

@Syrena_zT  Czyli ile mam czekać ? Kupujący nie dokonał płatności do tej pory, więc transakcja nie została zawarta...

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@Aseri15 odsyłam do regulaminu i naszych artykułów pomocy.

Na Allegro Lokalnie, po wygraniu licytacji, kupujący ma 72 godziny na opłacenie zakupu.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

Aseri15
#7 Wielbiciel#

Ewentualnie proszę jeszcze o sprawdzenie tego konta -> [edytowano]

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

bo jestes dla niego konkurencją

sprzedajesz to samo co on

oznacz moderatorów

Aseri15
#7 Wielbiciel#

Skąd ten pomysł ? Mało to na allegro konkurencji i czepił się akurat mojego ogłoszenia ? Ciekawe.

Konto wygląda na jakiegoś bota (trolla), a allegro powinno się zająć takimi "użytkownikami". 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#19 Nestor#

@Aseri15  czasem bywa tak, że dzieci sobie licytują dla beki, ale najczęściej jest tak jak napisała Monika, że konkurencja tworzy fikcyjne konta, tylko po to, aby zablokować Twoją sprzedaż i to nie jest tak, że jesteś wybrańcem, po prostu miał takiego samego laptopa na sprzedaż i chciał zdjąć twoją aukcję

oznacz moderatorów