anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Naliczanie opłat

Client:126779136
#7 Wielbiciel

Witam. Rozliczałem się co miesiąc z Allegro, miałem czyste konto, a mimo to Allegro naliczyło mi kolejną opłatę za trzy ostatnie miesiące, za które już płaciłem.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

gdvorek
Moderator
Moderator

@Client:126779136 widzę, że opłaty są naliczone prawidłowo. Dlatego proszę doprecyzuj jakie opłaty konkretnie nie powinny być naliczone, zweryfikuje to.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Na wszystko mam potwierdzenie w aplikacji banku. Jak może być prawidłowo skoro przyszło mi do opłacenia 150Zł za trzy miesiące? W czerwcu już płaciłem i miałem w rozliczeniach 0,00Zł. Ja wiem że taki zwykły obywatel jak ja jest za matutki żeby wygrać sprawę z allegro, a tym bardziej o taką małą kwotę, ale myślę że mam szansę ponieważ nie można pobierać dwukrotnie prowizji i opłat za promowanie za ten sam przedmiot, a na wszystko mam potwierdzenie w aplikacji banku.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Napiszę to jeszcze raz. Opłaty mogą być naliczane, ale nie dwa razy za to samo. Rozliczałem się już na początku tego miesiąca, więc jakim prawem mam jeszcze raz płacić za trzy ostatnie miesiące?

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:126779136 Opłaty zostały naliczone prawidłowo, np. za ofertę 63b55784-6b7e-4bce-9acf-5e4250cc6d0e zostały naliczone dwie opłaty za dwa okresy promowania oraz prowizja za obsługę transakcji. Jeśli uważasz, że któraś z opłat została naliczona błędnie, proszę, wskaż dokładnie, o które chodzi. 

Dodatkowo proszę, nie dubluj zgłoszeń, nie ma takiej potrzeby. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Witam.

Rozliczam się z allegro co miesiąc miałem już czyste konto, a tu przyszło do zaplaty 150Zł za trzy ostatnie miesiące, mimo że za  dwa ostatnie miesiące już się rozliczałem. Dlaczego mam płacić dwa razy za te same miesiące? 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:126779136 dopłaty do wysyłek Smart. Mogą być doliczane do 3 msc. wstecz 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Ale mnie allegro doliczyło prowizję od sprzedaży i opłatę za promowanie przedmiotów za trzy ostatnie miesiące, a ja już się rozliczałem z allegro za te właśnie opłaty, na początku tego miesiąca.

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:126779136 

No ale Ty masz cztery oferty na AL, z czego trzy są promowane. Tam się to rozlicza jakoś czasowo. Poczytaj.

https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/wystawianie-ogloszen-na-allegro-lokalnie/jak-wyroznic-oglosz...

oznacz moderatorów