Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
dzień dobry.
co zrobić jak kupująca wybrała odbiór osobisty następnie nie zgłosiła się po odbiór i teraz nie odpowiada na próby kontaktu czatem ? Jak odzyskać pieniądze naliczone przez Allegro za sprzedaż przedmiotu ?
jak wystawić go ponownie ?
pozdrawiam.
Podpinam się pod pytanie. Jak można jeszcze odzyskać koszt nadania przesyłki i koszt pakowania paczki?
Nie udostępniaj takiego typu płatności, prowizja na AL jest bezzwrotna, kupujący ma 5 dni na realizację czyli zapłatę, o zwrot prowizji piszesz tu, ale zażądają potwierdzenia że do transakcji nie doszło: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1b69d4ac-dd8e-4631-b724-47d66829753d&subjectId=71d604cc-a...
Dziękuje za info. Do transakcji nie doszło. Napisałem do kupującego brak odpowiedzi .. dzwoniłem bezskutecznie. Gdy sprawdziłem w necie otrzymałem informacje ze to nie pierwszy przypadek tego kupującego. Odbiór osobisty a chore dane adresowe .. kod pocztowy Poznań ale on twierdzi ze to Miami
@cassius2005 @Client:35875062
co zrobić jak kupujący nie odebrał sprzedanego przedmiotu ?
Następnym razem nie udostępniać płatności przy odbiorze (odbiór osobisty udostępniać tylko po zapłacie "z góry" przez Allegro Finanse)
@cassius2005, kupujący na Allegro Lokalnie ma 5 dni na sfinalizowanie płatności. Jeśli nie zrobi tego w tym czasie, uznajemy, że do sprzedaży nie doszło, a ogłoszenie zostaje automatycznie wznowione. Opłata na Allegro Lokalnie jest bezzwrotna. Możesz jednak skontaktować się z nami w tej sprawie przez formularz kontaktowy.
@mr_oma
kupujący na Allegro Lokalnie ma 5 dni na sfinalizowanie płatności. Jeśli nie zrobi tego w tym czasie, uznajemy, że do sprzedaży nie doszło, a ogłoszenie zostaje automatycznie wznowione.
Przy wybranej płatności "przy odbiorze" ???
@A3dam, dzięki za zwrócenie uwagi - opisane przeze mnie warunki dotyczą oczywiście płatności z góry. Przepraszam! 🙂
w takim razie w jaki sposób mam wznowić aukcję ?
@cassius2005 W tym przypadku możesz skorzystać z przycisku "wystaw podobne". Nie ma możliwości wznowienia takiej oferty (z płatnością przy odbiorze).
@cassius2005, moja poprzednia wiadomość dotyczyła płatności z góry. Jeśli nie masz kontaktu z kupującą, również skontaktuj się z nami przez wskazany formularz. 🙂
W przypadku odbioru osobistego, oferta nie wznowi się automatycznie - musisz ją ponownie wystawić.
wysłałem prośbę o wsparcie Allegro w formularzu kontaktowym.
Zamówienie od [edycja] z dnia 20 Kwi. 2022, 21:43. Kupująca nie zgłosiła się po odbiór towaru. Ignoruje próby umówienia się. Od prawie tygodnia nie mam możliwości finalizacji transakcji.