anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czego dotyczy opłata?

406Marek
#8 Zapaleniec

Witam, mam prośbę w sprawie rozliczenia z allegro 119,98zł i blokada konta, nie wiem o co chodzi o jaką sprzedaż, czy mozecie mi podać w wiadomosciach za co to jest opłata? bo nie pamietam.

oznacz moderatorów
18 ODPOWIEDZI 18

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @406Marek! Są to dwie opłaty za wystawienie ogłoszeń w dziale Motoryzacja na Allegro Lokalnie, możesz to sprawdzić oraz opłacić w zakładce Rozliczenia z Allegro

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

406Marek
#8 Zapaleniec

Witam, allegro domaga sie wpłaty 119,98 zł za jakąś sprzedaż o której nic niewiem, i zablokowano wystaiwenie towarów do czasu wpłaty. Czytałem że oszuści włamująsie na konta i blokują je w celu wyłudzenia kasy i danych, jak sprawdzałem co trzeba wypełnić to tak jest, czy ktoś z allegro może mi wyjasnić o co chodzi z tą wpłatą?

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@406Marek @Tak jak napisała Ci moderatorka @la_nika w Twoim poprzednim wątku:

Są to dwie opłaty za wystawienie ogłoszeń w dziale Motoryzacja na Allegro Lokalnie, możesz to sprawdzić oraz opłacić w zakładce Rozliczenia z Allegro.”

oznacz moderatorów

406Marek
#8 Zapaleniec

Dzieki za odpowiedź, a czy może mi ktoś przypomniec za co to było bo nie pamietam, bardzo prosze.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@406Marek za wystawienie dwóch ogłoszeń w kategorii Motoryzacja na Allegro Lokalnie 🙂 
W większości kategorii na Allegro Lokalnie wystawianie jest darmowe, ale aby wystawić ogłoszenie w kategorii Motoryzacja pobieramy opłatę. Podczas wystawiania wybrałeś opcję Nitro czyli 30 dni oraz wyróżnienie na 30 dni, która kosztuje 59,99 zł. 
Tutaj artykuł o opłatach, a w tej zakładce znajdziesz szczegółowe informacje i będziesz mógł uregulować rachunek. 

Monika
oznacz moderatorów

406Marek
#8 Zapaleniec

Aaa rozumiem, otworzyłem tą opcje żeby przeczytać o co chodzi i wybrałem anuluj i wyszedłem z tego a nie wiedziałem że to z automatu samo zatwierdza, a było jakieś powiadomiennie w wiadomości w tej sprawie bo nie mogę skojarzyć, to bym coś z tym zrobił.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@406Marek ogłoszenie nie zatwierdza się z automatu, trzeba wypełnić cały formularz wystawiania, przejść wszystkie kroki, a następnie w podsumowaniu kliknąć "wystaw". Jeśli przed wystawieniem ogłoszenia wyjdziesz z formularza, ogłoszenie nie zostanie wystawione. 
Tak, powinieneś otrzymać e-mail po wystawieniu ogłoszenia, sprawdź proszę swoją skrzynkę, ogłoszenia wystawiłeś 9 listopada 2025 i 15 grudnia 2025. Jedno z nich zakończyłeś zanim minęło 30 dni, konsultuję, czy możemy wykonać korektę naliczonej opłaty w związku z tym. 

Monika
oznacz moderatorów

406Marek
#8 Zapaleniec

Ok, szkoda że w wiadomosciach allegro tego nie było, czy moge zapłacić w dwóch ratach, wyslijcie dane dla kogo, pełny adres mój bank tego wymaga, nr konta, z dopiskiem za co,  do wiadomości allegro?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@406Marek dane do przelewu są dostępne w zakładce Rozliczenia z Allegro, gdy wybierzesz jako metodę płatności "Przelew tradycyjny". 

Monika
oznacz moderatorów

406Marek
#8 Zapaleniec

Ok, a czy allegro przekazało innej firmie moją kwotę do zaplaty?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@406Marek Dlaczego mielibyśmy przekazywać kwotę, którą zapłaciłeś innej firmie? 

Ola
oznacz moderatorów

406Marek
#8 Zapaleniec

Nie mówię o przekazywaniu zapłaconej kwoty, tylko chodzi mi o przekazaniu niezapłaconego długu 119.98zł dla firmy Intrum?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@406Marek nie zostało to przekazane do firmy Intrum, więc ureguluj proszę opłatę w zakładce Rozliczenia z Allegro

Przekazaliśmy zadłużenie firmie Intrum.
W tej sytuacji możesz uregulować płatność w zakładceRozliczenia z Allegroi skontaktować się z Intrum, czy nie zostały naliczone odsetki (podaję dane kontaktowe, żebyś mógł bez obaw się z nimi skontaktować - obsługa bieżąca: 717 339 836; E-MAIL:allegro.pl@grupaintrum.pl).

Monika
oznacz moderatorów

406Marek
#8 Zapaleniec

Ok, bo codziennie się do mnie dobijają, żeby im zapłacić bo wykupili ten dług więc jestem w kropce, Czytam na ten temat dużo, i ludzie piszą, że oszuści podszywają się i pod allegro i pod intrum.;-(

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@406Marek w sprawie korekty jednej z opłat, skontaktowaliśmy się z Tobą e-mailowo. 

Monika
oznacz moderatorów

406Marek
#8 Zapaleniec

A na jaki adres wysłaliscie?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@406Marek przepraszam, rzeczywiście przekazaliśmy ten dług firmie Intrum, więc to oni się z Tobą kontaktują i nie jest to próba wyłudzenia. 
W tej sytuacji możesz uregulować płatność w zakładce Rozliczenia z Allegro i skontaktować się z Intrum, czy nie zostały naliczone odsetki (podaję dane kontaktowe, żebyś mógł bez obaw się z nimi skontaktować - obsługa bieżąca: 717 339 836; E-MAIL: allegro.pl@grupaintrum.pl).
Wszystkie wiadomości e-mail przesyłamy na adres e-mail, na który masz zarejestrowane konto na Allegro, możesz go sprawdzić, gdy rozwiniesz menu przy swoim imieniu na Allegro albo w tej zakładce

Monika
oznacz moderatorów

406Marek
#8 Zapaleniec

Ok, szkoda że w wiadomosciach allegro tego nie było, czy moge zapłacić w dwóch ratach, wyslijcie dane dla kogo, pełny adres mój bank tego wymaga, nr konta, z dopiskiem za co,  do wiadomości allegro?

oznacz moderatorów