Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Tymczasowo wyłączyliśmy metodę dostawy do automatów paczkowych Allegro One Box we wszystkich ogłoszeniach na Allegro Lokalnie. To znaczy, że w Twoich ogłoszeniach, w których:
W ogłoszeniach, w których nie udostępniasz metody dostawy Allegro One Box, nic się nie zmieni.
Od 12.09 od 10:00 nadanie paczki w automacie paczkowym One Box nie będzie możliwe.
Aby kupujący mogli nadal zamawiać u Ciebie jednym kliknięciem, już teraz dodaj dodatkową metodę dostawy w Twoich ogłoszeniach. Zobacz, jak to zrobić krok po kroku.
@la_nika @Syrena_zT a jaki jest tego powód ? nie obawiacie się że jak wygryziecie kiedyś InPost a Wam coś padnie lub logistycznie nie ogarniecie to leżycie ?
@kostas11 oni się allegro lokalnie jakoś specjalnie nie przejmują. Niszowy serwis nie przynoszący, w porównaniu ze zwykłym allegro, żadnego zysku. Wprowadzają nawet zmiany powodujące, że ten serwis dużo stracił na popularności i jest dużo w tyle za konkurencja na O i V.
@vonNogay już wiem, od 22 września nikt nie będzie wyciągał paczek, nadania tylko przez podjazd kurierów na adres 😄
Witajcie, czy możecie pomóc? Mam taki status - brak opcji wysłania paczki, a mam aktywny pakiet Smart. Prośba o pomoc bo sprzedający zapłacił i głupia sprawa - nie mam jak wysłać paczki...
@YBuck a czy kupujący wybrał wysyłkę ze smartem, czy jakiegoś kuriera🤔
@YBuck a miałeś tylko opcje AOB
niestety mam to samo...
A nie jest to związane z tym wątkiem
Tymczasowo wyłączyliśmy dostawę do Allegro One Box na Allegro Lokalnie
hej, dzięki za odpowiedzi. Dzięki za wskazanie wątku. Przeniosłem się tam bo faktycznie tam jest więcej osób i przykładów.
@la_nika Co w przypadku jak kupujący wybrał opcję dostawy allegro Box ale nie nadałem do 10:00 12 września (mam zamrożoną opcję - "Przygotuj paczkę do nadania")? Rozumiem, że muszę wysłać zwrot kasy? Bo jeżeli tak to raczej w 80% istnieje szansa że stracę klienta.
też mam ten sam problem, czekam na chacie aż mi ktoś w końcu odpisze. Pisze niby że przerwa techniczna ale w takiej sytuacji warto by podać pełne okno serwisowe a nie tylko jego początek.
Cześć @Client:36873076, w takiej sytuacji możesz:
- Dokonać zwrotu pieniędzy
- Wystawić ogłoszenie ponownie z inną formą dostawy i poinformować o tym kupującego.
A co wtedy z prowizją która już została pobrana? Dobre praktyki też nakazują podawać ETA rozwiązania problemu, albo choćby trochę transparentności dlaczego jest to niemożliwe. Tu kompletna cisza, od strony komunikacyjnej dramat, nawet żadnego mailingu do użytkowników nie było.
Jednak drobne sprostowanie, prowizja którą widziałem chyba była za poprzednią sprzedaż, koincydent sprawił że pojawiła się po obecnej. Pytanie o ETA pozostaje aktualne.
Żenada! To jest rozwiązanie? Zwróć pieniądze i proś się, żeby ktoś to jeszcze raz kupił?
O byle **piiip**ołach informujecie - żeby wystawić coś bo jesień idzie i inne bzdurne kampanie - a o tym nie mogliście poinformować wiadomością w systemie, że trzeba się spieszyć z nadaniem przesyłki bo zostanie się na lodzie?
Jaki powód zwrotu pieniędzy wybrać? Żaden z tych, które mogę wybrać nie pasuje do sytuacji. No i co z prowizją? Mam ją płacić dwa razy?
Tymczasowo, czyli do kiedy? Nie mogę dzisiaj wyslać kupującemu paczki, bo wybrał jako dostawę Allegro One Box. Co mam zrobić?
Witam, mam dokładnie ten sam problem. Sprzedałem coś na allegro lokalnie. Mam pakiet smart. Więc wysyłka za darmo. A teraz to sobie allegro zablokowało. Proszę o realne rozwiązanie, a nie "zwróć pieniądze i licz na to że ta sama osoba poirytowana faktem że już powinna mieć zakup u siebie kupi ponownie". To pilne.
nr oferty: 6a5773db-8cdc-4d0d-ace4-1ebad52a7599
@YBuck Przykro mi, na ten moment to jedyne rozwiązanie 😞