anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[11.09.2025] Tymczasowo wyłączyliśmy dostawę do Allegro One Box na Allegro Lokalnie

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

Tymczasowo wyłączyliśmy metodę dostawy do automatów paczkowych Allegro One Box we wszystkich ogłoszeniach na Allegro Lokalnie. To znaczy, że w Twoich ogłoszeniach, w których:

• masz dostępne także inne metody dostawy – możesz wysyłać zamówienie kupującemu jedną z pozostałych metod
  • metoda dostawy Allegro One Box była jedyną dostępną – dodaliśmy funkcję Zapytaj o dostawę. Dzięki temu możesz ustalić szczegóły dostawy bezpośrednio z kupującym.

W ogłoszeniach, w których nie udostępniasz metody dostawy Allegro One Box, nic się nie zmieni.

Od 12.09 od 10:00 nadanie paczki w automacie paczkowym One Box nie będzie możliwe.

Aby kupujący mogli nadal zamawiać u Ciebie jednym kliknięciem, już teraz dodaj dodatkową metodę dostawy w Twoich ogłoszeniach. Zobacz, jak to zrobić krok po kroku.

1. Przejdź do swoich aktywnych ogłoszeń na Allegro Lokalnie. Znajdziesz je także w aplikacji mobilnej Allegro, gdy klikniesz kolejno: Moje Allegro –  Lokalnie –  Aktywne ogłoszenia.
  2. Wybierz ogłoszenie i kliknij [edytuj].
  3. W sekcji Szczegóły ogłoszenia kliknij [zmień]. Jeśli korzystasz z aplikacji mobilnej Allegro, zamiast tej sekcji wybierz sekcję Forma sprzedaży.
  4. W sekcji Dostawa z Allegro Lokalnie dodaj inną metodę dostawy, na przykład Allegro Paczkomaty InPost.
   Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
38 ODPOWIEDZI 38

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@la_nika @Syrena_zT a jaki jest tego powód ? nie obawiacie się że jak wygryziecie kiedyś InPost a Wam coś padnie lub logistycznie nie ogarniecie to leżycie ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz

@kostas11 oni się allegro lokalnie jakoś specjalnie nie przejmują. Niszowy serwis nie przynoszący, w porównaniu ze zwykłym allegro, żadnego zysku. Wprowadzają nawet zmiany powodujące, że ten serwis dużo stracił na popularności i jest dużo w tyle za konkurencja na O i V.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@vonNogay już wiem, od 22 września nikt nie będzie wyciągał paczek, nadania tylko przez podjazd kurierów na adres 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

YBuck
#8 Zapaleniec

Witajcie, czy możecie pomóc? Mam taki status - brak opcji wysłania paczki, a mam aktywny pakiet Smart. Prośba o pomoc bo sprzedający zapłacił i głupia sprawa - nie mam jak wysłać paczki...

CleanShot 2025-09-15 at 19.10.44@2x.pngCleanShot 2025-09-15 at 19.11.44@2x.png

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

@YBuck  a czy kupujący wybrał wysyłkę ze smartem, czy jakiegoś kuriera🤔

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@YBuck a miałeś tylko opcje AOB 

oznacz moderatorów

Biografka
#7 Wielbiciel

niestety mam to samo...

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐
oznacz moderatorów

YBuck
#8 Zapaleniec

hej, dzięki za odpowiedzi. Dzięki za wskazanie wątku. Przeniosłem się tam bo faktycznie tam jest więcej osób i przykładów.

oznacz moderatorów

Client:36873076
#7 Wielbiciel

@la_nika  Co w przypadku jak kupujący wybrał opcję dostawy allegro Box ale nie nadałem do 10:00 12 września (mam zamrożoną opcję - "Przygotuj paczkę do nadania")? Rozumiem, że muszę wysłać zwrot kasy? Bo jeżeli tak to raczej w 80% istnieje szansa że stracę klienta.

oznacz moderatorów

adamwyzgol
#7 Wielbiciel

też mam ten sam problem, czekam na chacie aż mi ktoś w końcu odpisze. Pisze niby że przerwa techniczna ale w takiej sytuacji warto by podać pełne okno serwisowe a nie tylko jego początek.

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @Client:36873076, w takiej sytuacji możesz:

- Dokonać zwrotu pieniędzy
- Wystawić ogłoszenie ponownie z inną formą dostawy i poinformować o tym kupującego.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

adamwyzgol
#7 Wielbiciel

A co wtedy z prowizją która już została pobrana? Dobre praktyki też nakazują podawać ETA rozwiązania problemu, albo choćby trochę transparentności dlaczego jest to niemożliwe. Tu kompletna cisza, od strony komunikacyjnej dramat, nawet żadnego mailingu do użytkowników nie było. 

oznacz moderatorów

adamwyzgol
#7 Wielbiciel

Jednak drobne sprostowanie, prowizja którą widziałem chyba była za poprzednią sprzedaż, koincydent sprawił że pojawiła się po obecnej. Pytanie o ETA pozostaje aktualne.

oznacz moderatorów

rafcikrh
#8 Zapaleniec

Żenada! To jest rozwiązanie? Zwróć pieniądze i proś się, żeby ktoś to jeszcze raz kupił?

O byle **piiip**ołach informujecie - żeby wystawić coś bo jesień idzie i inne bzdurne kampanie - a o tym nie mogliście poinformować wiadomością w systemie, że trzeba się spieszyć z nadaniem przesyłki bo zostanie się na lodzie?

oznacz moderatorów

Client:115234551
#2 Obserwator

Jaki powód zwrotu pieniędzy wybrać? Żaden z tych, które mogę wybrać nie pasuje do sytuacji. No i co z prowizją? Mam ją płacić dwa razy?

oznacz moderatorów

Client:115234551
#2 Obserwator

Tymczasowo, czyli do kiedy? Nie mogę dzisiaj wyslać kupującemu paczki, bo wybrał jako dostawę Allegro One Box. Co mam zrobić?

oznacz moderatorów

YBuck
#8 Zapaleniec

Witam, mam dokładnie ten sam problem. Sprzedałem coś na allegro lokalnie. Mam pakiet smart. Więc wysyłka za darmo. A teraz to sobie allegro zablokowało. Proszę o realne rozwiązanie, a nie "zwróć pieniądze i licz na to że ta sama osoba poirytowana faktem że już powinna mieć zakup u siebie kupi ponownie". To pilne.

nr oferty: 6a5773db-8cdc-4d0d-ace4-1ebad52a7599

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@YBuck Przykro mi, na ten moment to jedyne rozwiązanie 😞 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów