anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

czepiam się kategorii w książkach

igolek
#10 Popularyzator

Sprawa pierwsza to wyszukiwanie  przy wyborze wydawnictwa - żeby wyszukać, trzeba wiedzieć, co Allegro miało na myśli, n.p.:
Chcę wyszukać Wydawnictwo Śląsk, jeśli wpiszę "Śląsk", a na liście wydawnictw jest "Wydawnictwo Śląsk" to nie znajdę. Jeśli wpiszę "śląsk" to też nie znajdę bo litera jest mała. Takie wyszukiwanie wprowadza więcej zamieszania niż porządku.
Druga rzecz, z jaką spotkałem się dziś to brak w cechach w książkach w antykwariacie poezji. No gratuluję i podziwiam. Bałagan rzecz jasna.

Czy nikt nie sprawdza tego, co montuje na Waszych stronach i jak to działa?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane

@igolek o jakie dokładnie kategorie chodzi? W pierwszym temacie chodzi o wyszukiwarkę główną? 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

igolek
#10 Popularyzator

Jestem np. w Kultura i rozrywka > Książki >Książki naukowe i popularnonaukowe i w cechach mam wydawnictwo, tu są problemy z wyszukiwaniem. A przy okazji, czy w tych właśnie cechach w wyborze języka przed afrykanerskim i albańskim nie mógłby być j. polski, w końcu większość sprzedawanych książek jest po polsku.

oznacz moderatorów

_HolaOla_

@igolek dziękuję, w tej kategorii język polski w filtrach już jest na pierwszym miejscu: Screenshot 2026-01-26 at 14.24.40.png

Jaki jest dokładnie problem z filtrami w wydawnictwach? One również są dostępne niżej. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

igolek
#10 Popularyzator

Ja pisałem o wystawianiu książek i uzupełnianiu ich cech

oznacz moderatorów

_HolaOla_

@igolek czyli mówimy o formularzu wystawiania na Allegro Lokalnie? 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

igolek
#10 Popularyzator

Tak, przepraszam jeśli zamotałem, nie wszystko jest dla mnie jasne.

oznacz moderatorów

_HolaOla_

@igolek dziękuję za te sugestie i Twoje uwagi. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów